Vágólapra másolva!
Felesége, Vivian vasárnap délután egészséges kislánynak adott életet, ezzel hatra nőtt a Forma-1-ben versenyző apukák száma. Egyesek szerint Rosberg már beletörődött, hogy Hamilton lesz a bajnok.

Nico Rosberg hétfőn délelőtt árulta el a Twitteren, hogy egy nappal korábban egészséges gyermeke született a monacói kórházban. Rosberg felesége, Vivian egy kislánynak adott életet, a baba nevét egyelőre nem árulták el.

„Tegnap délután megszületett a kislányunk. Nagyon boldogok vagyunk" – írta Rosberg. „Szeretnék köszönetet mondani a Princesse Grace klinika összes dolgozójának, fantasztikusak voltatok!"

Rosbergék a múlt hétre várták a babát, de a német már az előző hétvégén, a Belga Nagydíjon engedélyt kapott a csapatától, hogy bármikor elhagyhassa a pályát, és hazautazzon a feleségéhez. A baba azonban pont jókor, két verseny között érkezett meg, így Rosberg is gond nélkül jelen tudott lenni a születésénél.

Ez a kislány Rosbergék első gyermeke Forrás: AFP

Rosberggel együtt már hat jelenlegi Forma-1-es versenyzőnek van gyermeke: Felipe Massa fia idén már 6 éves lesz, Romain Grosjeannak két kisfia van, egyikük 3 éves, a másik idén májusban született. Idén lett egy fiú édesapja Kimi Räikkönen is, Sebastian Vettelnek és Pastor Maldonadónak pedig kislánya van. Rosbergéknek egyébként már Grosjean is gratulált a Twitteren. „Üdvözöllek az apukák klubjában. Nem megmondtam, hogy ez a legjobb érzés a világon?" – üzent a versenyzőtársának.

Feladta a küzdelmet?

Monzában kiderülhet, milyen hatással lesz Rosberg teljesítményére, hogy apa lett – egy régi mondás szerint ilyenkor lelassulnak a versenyzők, de a pilóták szerint ennek gyakran az ellenkezője történik. Rosbergnek most szüksége lenne a jó eredményekre, hiszen 8 versennyel az idény vége előtt 28 pont a lemaradása Lewis Hamilton mögött a bajnokságban. Egyesek azonban úgy vélik, a német már fel is adta a harcot az idei címért.

Rosberg a legutóbbi versenyen, Spában is kikapott Hamiltontól, utána pedig Eddie Jordan szerint nem tűnt elég csalódottnak a dobogón. „Lewis remek munkát végzett, megérdemelte a győzelmet. Mindent beleadtam, de ez nem volt elég" – mondta a német, a BBC szakkommentátoraként dolgozó korábbi csapattulajdonos pedig úgy érezte, már bele is törődött a vereségbe.

„Rosberg ezzel kijelentette, hogy megadja magát" – mondta. „Úgy gondolom, véget ért köztük a küzdelem. Nico már nem veheti el Lewistól ezt a bajnoki címet."

Egyetért vele az 1997-es világbajnok, a manapság szintén szakkommentátorként tevékenykedő Jacques Villeneuve is. „Aki látta Nicót az előző két versenyhétvégén, az észrevehette, hogy feladta a harcot. Már egyértelműen második számú versenyző a Mercedesnél" – jelentette ki. „Akkor sem éri el Lewis szintjét, ha kihozza magából a maximumot."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!