Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo elvesztett dobogója miatt bánkódnak a Red Bullnál

2015.08.23. 18:09

Christian Horner szerint az ausztrál pilóta akár a dobogóra is esélyes lett volna, mert hasonló stratégiát terveztek neki, mint ami később Danyiil Kvjatnál is bevált. Az orosz újabb látványos teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet.

Daniel Ricciardótól várt elsősorban eredményt a Red Bull Belgiumban, az ausztrál pilóta viszont kénytelen volt műszaki hiba miatt feladni a versenyt, így már tudjuk meg, hogy Christian Hornernek igaza van-e, amikor azt állítja, a tavalyi futam győztesének az idén is lett volna esélye felállni a dobogóra. „Nagy kár Danielért. Remekül rajtolt, és a 3. helyre lépett előre. Hasonló stratégián lett volna, mint Dany, úgyhogy biztos vagyok abban, hogy a dobogóért küzdhetett volna.”

Horner „elvesztett lehetőségnek” nevezte Ricciardo – egyelőre ismeretlen okokból történt – kiesését, de így is elfogadhatónak tartotta a Red Bull hétvégéjét. „Dany nagyon jól vezetett a futamon, és a 4. helyen végzett a 12. helyről rajtolva, miközben néhány látványos előzést is bemutatott. A stratégiája is jól működött, úgyhogy nagyon hasznos pontokat gyűjtött” – méltatta az orosz pilótát, aki egyre inkább formába lendül a Red Bullnál.

Ricciardo kénytelen volt a bokszfalról nézni a futamotForrás: Getty Images/Mark Thompson

Kvjat maga „érdekesnek” és „élvezetesnek” nevezte a Belga Nagydíjat, amely során folyamatosan harcban állt a körülötte autózó ellenfelekkel, mivel a Red Bull a többiektől eltérő, de gyors autózást lehetővé tevő taktikát dolgozott ki számára. „Jö döntés volt a csapattól kint hagyni a virtuális safety car fázis alatt, így nagyon erős utolsó etapot futhattam. Jó munkát végeztünk, és értékes pontokat gyűjtöttünk. Elégedettek lehetünk a mai teljesítményünkkel, amit remélhetőleg folytatni is tudunk.”

Ricciardo jó rajttal kezdte a futamot, de elmondta, már a kiesése előtt is adódtak nehézségei a Belga Nagydíjon. „A közepes gumikkal nem volt jó a balanszunk, és reméltük, hogy a lágyakkal jobban alakulhat az utolsó etapunk” – mondta a csalódott pilóta. „A sikánba hajtva elment a hajtás, minden lekapcsolt, még a kijelző is. Valami elektromos hibának tűnik, majd meglátjuk, a vizsgálat milyen eredményt hoz.” Ricciardo kiesése miatt rövid időre VSC fázis lépett életbe.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!