Ricciardo elvesztett dobogója miatt bánkódnak a Red Bullnál

Forms-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Belga Nagydíj
SPA, BELGIUM - AUGUST 23: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing speaks with his race engineer Simon Rennie on the pit wall during the Formula One Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 23, 2015 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150823-00355 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint az ausztrál pilóta akár a dobogóra is esélyes lett volna, mert hasonló stratégiát terveztek neki, mint ami később Danyiil Kvjatnál is bevált. Az orosz újabb látványos teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet.

Daniel Ricciardótól várt elsősorban eredményt a Red Bull Belgiumban, az ausztrál pilóta viszont kénytelen volt műszaki hiba miatt feladni a versenyt, így már tudjuk meg, hogy Christian Hornernek igaza van-e, amikor azt állítja, a tavalyi futam győztesének az idén is lett volna esélye felállni a dobogóra. „Nagy kár Danielért. Remekül rajtolt, és a 3. helyre lépett előre. Hasonló stratégián lett volna, mint Dany, úgyhogy biztos vagyok abban, hogy a dobogóért küzdhetett volna.”

Horner „elvesztett lehetőségnek” nevezte Ricciardo – egyelőre ismeretlen okokból történt – kiesését, de így is elfogadhatónak tartotta a Red Bull hétvégéjét. „Dany nagyon jól vezetett a futamon, és a 4. helyen végzett a 12. helyről rajtolva, miközben néhány látványos előzést is bemutatott. A stratégiája is jól működött, úgyhogy nagyon hasznos pontokat gyűjtött” – méltatta az orosz pilótát, aki egyre inkább formába lendül a Red Bullnál.

Ricciardo kénytelen volt a bokszfalról nézni a futamot Forrás: Getty Images/Mark Thompson

Kvjat maga „érdekesnek” és „élvezetesnek” nevezte a Belga Nagydíjat, amely során folyamatosan harcban állt a körülötte autózó ellenfelekkel, mivel a Red Bull a többiektől eltérő, de gyors autózást lehetővé tevő taktikát dolgozott ki számára. „Jö döntés volt a csapattól kint hagyni a virtuális safety car fázis alatt, így nagyon erős utolsó etapot futhattam. Jó munkát végeztünk, és értékes pontokat gyűjtöttünk. Elégedettek lehetünk a mai teljesítményünkkel, amit remélhetőleg folytatni is tudunk.”

Ricciardo jó rajttal kezdte a futamot, de elmondta, már a kiesése előtt is adódtak nehézségei a Belga Nagydíjon. „A közepes gumikkal nem volt jó a balanszunk, és reméltük, hogy a lágyakkal jobban alakulhat az utolsó etapunk” – mondta a csalódott pilóta. „A sikánba hajtva elment a hajtás, minden lekapcsolt, még a kijelző is. Valami elektromos hibának tűnik, majd meglátjuk, a vizsgálat milyen eredményt hoz.” Ricciardo kiesése miatt rövid időre VSC fázis lépett életbe.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!