Vágólapra másolva!
Tudja, hogy nehéz lesz megtartaniuk a szabadedzésen elért helyezésüket, de szerinte van esélyük a második rajtsorra. Kvjat megrovást kapott, Verstappent 10 hellyel hátrébb sorolják az időmérő után.

A Red Bull meglepően jól szerepelt a Belga Nagydíj pénteki szabadedzésein: a nagy motorerőt igénylő pályán Daniel Ricciardo délelőtt 49 ezreddel maradt el a 2. helyen végző Lewis Hamiltontól, és délután is megtartotta a 3. helyet. Mögötte ráadásul csapattársa, Danyiil Kvjat végzett, így mindkét Red Bull megelőzte a Ferrarikat.

Ricciardo tudja, hogy a pénteki eredményekből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de szerinte szombaton sem lesznek esélytelenek a Ferrari ellen. „Jó lenne, ha sikerülne megtartanunk a 3. és 4. ezen a pályán. Holnap valószínűleg szorosabbak lesznek az eredmények, és a mögöttünk állók felzárkóznak, de én reménykedem benne, hogy sikerül megtartanunk ezt a pozíciót" – nyilatkozta az ausztrál, aki délután már több mint 7 tizedet kapott az élen végző Rosbergtől.

„A lágy gumikon szeretnénk még gyorsabbak lenni, ezért elvégezzük a ma esti házi feladatunkat, de a többi csapat is így tesz majd" – tette hozzá, majd egy ijesztő pillanatról is beszámolt. „Az Eau Rouge-ban majdnem eldobtam az autót. A határon vezettem, de legalább izgalmas volt."

Ricciardo magabiztos a pénteki edzések után Forrás: AFP

Kvjat megrovást kapott

Danyiil Kvjat délelőtt a 6. helyen végzett, délután viszont kevesebb mint 3 tizeddel maradt el Ricciardótól a 4. helyen. Az orosz egyelőre nem akart találgatni a Red Bull hétvégi esélyeiről, de figyelmeztette a csapatát, hogy mindenképpen javulniuk kell szombatra.

„Elég szokatlanok voltak a körülmények, Spában nem szokott ilyen meleg lenni" – mondta a 23 fokos hőmérsékletről. „Mindkét edzésen jók voltunk, de a második szektorban még javulnunk kell. Holnap megpróbálunk többet kihozni az autónkból, de ma is elég jól működött."

Kvjat napját beárnyékolja, hogy megrovást kapott, amiért a garázsból kihajtva túl közel került Felipe Massa Williamséhez a bokszutcában. A Red Bull 10 ezer eurós büntetést kapott a veszélyes kiengedésért, de Kvjat sem úszta meg, mert a sportfelügyelők szerint nem figyelt eléggé. Ez idén már a második megrovása, a harmadikért automatikusan 10 rajthelyes büntetés vár.

A Red Bull fiókcsapatában, a Toro Rossónál versenyző Max Verstappent viszont már Belgiumban hátrébb sorolják 10 hellyel, miután a pénteki edzések után motort cseréltek az autójában. Idén már a 6. erőforrását használja, kettővel túllépve a megengedett limitet.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!