Vágólapra másolva!
Érezte, hogy jövőre sem lesz helye az olaszoknál, de állítása szerint még mindig jó lehetőségek közül válogathat. Bottast zavarták a Ferrarival kapcsolatos pletykák, Räikkönen további sikerekben reménykedik.

A Ferrari szerdán bejelentette, hogy nem változtat a pilótapárosán a 2016-os idényre, és a következő szezonnak is Sebastian Vettellel és Kimi Räikkönennel vágnak neki. A csapathoz tavaly visszatérő finn helye sokáig kérdéses volt, mert az elmúlt másfél évben nem tudta tartani a tempót a csapattársaival, de a Ferrari újabb egy évre bizalmat szavazott neki.

Az elmúlt hónapokban Valtteri Bottas és Nico Hülkenberg neve merült fel a leggyakrabban Räikkönen lehetséges utódjaként, a bejelentés után azonban az a legvalószínűbb, hogy mindketten maradnak a jelenlegi csapatuknál. Hülkenberg azonban azt állítja, továbbra is „jó lehetőségek" közül válogathat, és egyébként sem sújtotta le a Ferrari közleménye.

– mondta Räikkönen hosszabbításáról a német, aki egyébként pont a 28. születésnapján tudta meg, hogy lemaradt a ferraris szerződésről. „Nem is számítottam rá, hogy engem választanak, ezért nem vagyok csalódott."

„Azt az ülést már elfoglalták, de még így is maradnak helyek, és van néhány jó lehetőségem" – tette hozzá a Force India versenyzője, de konkrétumokat nem említett. „Biztos vagyok benne, hogy valamit összehozunk majd, és jövőre jó autóval versenyezhetek."

Hülkenberg bízik benne, hogy ütőképes autót vezethet 2016-ban Forrás: AFP

Köztudott, hogy az F1-ben jövőre debütáló amerikai csapat, a Haas Hülkenberget szeretné szerződtetni, és a német egyelőre nem is zárta ki, hogy megfontolja a lehetőséget. „Ilyenkor még mindenkivel beszélünk, felmérjük az esélyeinket. A megfelelő időpontban pedig meghozzuk a végső döntést" – magyarázta. „Egyelőre csendben dolgozom a háttérben, és igyekszem mindenre felkészülni."

Bottast zavarták a találgatások

A Ferrari másik jelöltjéről, Bottasról korábban olyan hírek is elterjedtek, hogy előszerződést írt alá az olaszokkal, és egyes források már tényként kezelték az átigazolását. A finn a Belga Nagydíj előtt elmondta,

kellemetlen helyzetbe hozták a jövőjével kapcsolatos találgatások.

„Szükségtelen volt az a sok pletyka, és az esetek többségében nem is volt valóságalapjuk" – nyilatkozta. „A csapatomhoz fűződő kapcsolatomnak sem tett jót a sok találgatás. Nem volt sportszerű, amit velünk tettek, de Kimi vagy a Ferrari szempontjából sem volt az. Most minden sokkal könnyebb, hiszen mindenki megtudta, mi fog történni."

Bottas tagadta, hogy személyesen tárgyalt volna a Ferrarival, és a szerdai bejelentés semmit nem változtat a tervein. Egyre valószínűbb, hogy a Williams él az opciós jogával, és meghosszabbítják Bottas szerződését. „Jó lenne, ha már most tudnám, mi lesz velem, de egyelőre várnom kell. Semmit nem szabad elsietni" – mondta, majd hozzátette, ha a Williamsnél marad, jövőre versenyképesebb autót szeretne vezetni. „Szerintem én jó munkát végzek, de örülnék, ha kicsit gyorsabb lenne az autóm.

Räikkönenre még szép napok várnak

A Ferrarinál jövőre az ötödik idényét kezdő Räikkönen közben örül, hogy újabb egy évet tölthet annál a csapatnál, ahol elmondása szerint mindig jól érezte magát. „Voltak jó éveim, nehezebb éveim, és többször hullámvölgybe kerültem, de mindig élveztem a versenyzést" – mondta. „Persze jobban élveztem, amikor könnyebben jöttek az eredmények, de mindig jól éreztem magam a csapatnál. Nagyon örülök, hogy jövőre is együtt dolgozhatunk."

Räikkönen a következő idénynek 36 évesen fog nekivágni, de úgy érzi, képes lesz összeszedni magát, és még sok sikerben lesz része.

és nagyszerű sikereket érhetünk el a jövőben. Biztos vagyok benne, hogy ez sikerülhet, és még sok szép nap, valamint sok jó eredmény áll előttünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!