Vágólapra másolva!
Szerinte a versenyzésnek nem arról kellene szólnia, hogy ki tudja a legtöbb üzemanyagot megspórolni. A közutakon viszont igyekszik gazdaságosan vezetni.

Sebastian Vettel a német Auto Bildnek nyilatkozva elmondta, kezd „unalmassá válni" számára, hogy a jelenlegi szabályok mellett folyamatosan spórolnia kell az üzemanyaggal a versenyek közben. Noha fontosnak tartja, hogy az autóipar gazdaságosabb technológiákat is kidolgozzon, szerinte a versenyzésben ezeket nem feltétlenül kell alkalmazni.

„Sportoló vagyok, és szerintem a Forma-1-nek arról kellene szólnia, hogy ki tudja a leggyorsabban vezetni az autóját, nem pedig arról, hogy ki tud a legjobban spórolni a benzinnel" – nyilatkozta a négyszeres világbajnok, aki szerint a spórolós technikával nem túl izgalmas a vezetés.

Vettel szerint nem a versenypályára való a spórolás Forrás: AFP

„Semmilyen trükköt nem kell alkalmaznunk, ezért a versenyzők szemszögéből nézve nincs is sok izgalom benne" – mondta. „A kanyar előtt le kell vennünk a lábunkat a gázról, majd hagyjuk gurulni az autót, amíg meg nem találjuk a fékezési pontot. Ez nem könnyű, de szórakoztatóbb lenne, ha az utolsó pillanatig nyomhatnánk a gázt."

Vettel azonban hozzátette, csak a versenypályán igyekszik minél gyorsabban teljesíteni a távot, a közutakon ő is próbál takarékosabban vezetni. „Nem olyan nagy probléma, ha 5 perccel később érek valahova" – mondta, bár elismerte, a hibrid technológiát használó utcai autóktól egyelőre idegenkedik.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!