Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő a közösségi médiában megjelent fényképek miatt került ismét reflektorfénybe, de a Mercedes vezetőségét nem foglalkoztatja, hogy Hamilton hol és hogyan bulizik a vakáció alatt. Az elrontott rajtok és a hétvégén életbe lépő szabályok annál inkább.

A nyári szünet alatt is címlapokra került Lewis Hamilton, ezúttal viszont nem sportteljesítménye, hanem bulizási szokásai keltették fel – elsősorban - a brit lapok figyelmét. Különösen egy barbadosi fesztiválon készült, és egyébként Hamilton által is megosztott kép verte ki a biztosítékot, amin a címvédő lenge öltözetben, szivarozva táncol. Miközben a brit sajtó azt feszegeti, hogy Hamilton-e az új James Hunt, főnöke, Toto Wolff kijelentette, nem foglalkoznak azzal, hogy pilótájuk hogyan tölti a vakációt.

„Általában próbálom elkerülni a közösségi médiát, mert nem mindig tükrözi azt, hogy mi is történik” – mondta a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója. „Ebből adódóan mindig óvatos vagyok azzal kapcsolatban, amit hallok vagy látok. Lewis tudja, hogy mit akar, és mire van szüksége, mit szeret, és mit nem. Úgy gondolom, ha jól érzi magát utazgatás közben, akkor ezt kell tennie. Mi leszünk az utolsók, akik beleszólnak a magánéletébe. Én sem szeretném, hogy megmondják nekem, hogy mit csináljak a nyaralás alatt, úgyhogy én sem fogom ezt tenni vele.”

Főnökét jobban érdekli a Mercedesek gyenge rajtjai, mint Hamilton bulijai Forrás: Farkas Péter - Origo

Hamilton az Origo GPHíreknek korábban elmondta, sokkal szabadabbnak érzi magát, mióta a McLarentől a Mercedeshez szerződött. A 30 esztendős pilóta egy másik nyilatkozatában kitért a hétvégén életbe lépő új rajtszabályokra is, amelyeket „jó ötletnek” tartott, de mégis kijelentette, hogy „ez nem lesz helyes megoldás, és utólag alakítani kell majd rajta.” Ezzel főnöke, Wolff is egyetértett. „Szerintem jól látja” – mondta az osztrák az Autosportnak.

„Változatosabbá és kiszámíthatatlanabbá akartuk tenni a rajtokat, hogy a versenyzőknek nagyobb felelőssége legyen, és kevésbé tűnjenek távirányítottnak. Ez az első példája annak, amikor a technológiát kissé leépítjük a szórakoztatás érdekében. Minden eddigi lépés érthető volt, de ha az elvártnál nagyobb drámát okoz, akkor át kell gondolnunk, és változtatnunk” – mondta Wolff, aki kijelentette, hogy nem akarják leértékelni az időmérőt, és úgy vélte, az FIA korábban is bemutatta, hogy a biztonság vagy a sport érdekében készek azonnal reagálni.

Nincs meg a gyenge rajtok oka

A szabályváltozás hatásait egyelőre nehéz megbecsülni, de elképzelhető, hogy az új eljárás bevezetése jól jön majd a Mercedesnek, amelynek pilótái az idén több gyenge rajtot is produkáltak, például az elmúlt két futamon, ahol simán megelőzte őket a két Williams, majd a két Ferrari. Wolff elárulta, hogy kielemezték a problémás rajtokat, de nem találtak konkrét okot, több különböző eredője volt annak, hogy az ellenfelekhez képest gyengébben kezdték a futamot.

„Több különböző okot és körülményt fedeztünk fel, ami indokolta az elrontott rajtokat, és nincs egyértelmű mintázat” – mondta. „Magyarországon a rajtrács egész jobb oldali oszlopa alig mozdult előre, miközben (Sebastian) Vettel és (Kimi) Räikkönen a 3. és az 5. helyről remekül indult, úgyhogy ez egy szempont lehet. Befolyásolt a megszakított rajt is, ami túlmelegítette Lewis kuplungját, így hatással volt a teljesítményére is. Számos egyéb okot is meg tudnék nevezni, úgyhogy ezeken felül kell kerekednünk” – foglalta össze.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!