Társoldalunk:
Hírlevél

Red Bull: Ricciardo nem megy sehova

2015.08.02. 12:56

Christian Horner szerint Daniel Ricciardo kiválóan teljesít, és szó sem lehet arról, hogy az ausztrál pilóta elhagyja az istállót. Horner méltatta Danyiil Kvjatot is, aki viszontagságos szezonkezdet után rátalált a siker útjára.

A Red Bull idei teljesítménye mellett pilótapárosuk megítélése is ingadozó. A műszaki hibák közepette Helmut Marko korábban Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat figyelmét is felhívta arra, hogy nem ereszthetnek le, hiszen a Toro Rosso újoncai kiválóan szerepelnek a 2015-ös szezon során. Monaco óta viszont mindketten magukra találtak, sőt Ricciardót már a Ferrarival is összefüggésbe hozták, de Christian Horner leszögezte, szó sem lehet arról, hogy az ausztrál elhagyja a csapatot.

„Abszolút” – felelte Horner, megerősítve, hogy Ricciardo szerződése „kristálytiszta” a 2016-os szezonra. Kijelentette azt is, hogy „egyáltalán semmi” alapja nincs a Ferrarival kapcsolatos pletykáknak. Horner az iskolai osztályzatokhoz hasonlóan „kiválóra” értékelte a háromszoros futamgyőztes idei teljesítményét. „Daniel képes bizonyos területeken javítani, ez természetes. Azt viszont a vasárnapi előzésein lehetett látni, hogy ismét a legjobb formáját nyújtja” – vélekedett.

Ricciardo és Kvjat is dobogóra állhatott a HungaroringenForrás: AFP/Andrej Isakovic

A szezon elején elsősorban Kvjat teljesítménye került nagyító alá, mivel az eredmények Monacóig nem igazán akartak jönni a fiatal orosz pilóta számára, de a menedzsment megértően állt Kvjat küszködéséhez, mert ismerték annak hátterét. „Lassacskán kezdett, de ez nem igazán az ő hibája volt – ismerte el Horner. „Kihagyta az első nagydíjat, rengeteg megbízhatósági gondja és meghibásodása volt, és ez sokkal jobban a kedvét is szeghette volna annál, mint ahogy történt.”

„Tiszteletet érdemel, hiszen ezek után visszavágott, és lendületbe jött, úgyhogy nagyon pozitív bizonyítvánnyal mehet a nyári szünetre. Szerintem Monaco óta egyre többet fejlődött. Igazán remek munkát végzett Magyarországon, és megérdemelte a dobogót. Ezzel újabb feladatot pipált ki. Ebből magabiztosságot nyerhet, és ez része a felívelő pályájának, amit igen szépen fejlesztget” – méltatta főnöke minden idők második legfiatalabb dobogósát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!