Vágólapra másolva!
Egyre kevésbé tűnik lehetetlennek, hogy a két nagy rivális együttműködésre lép: már Toto Wolff is arra célozgat, hogy erre sor kerülhet.

Már Toto Wolff sem zárja ki, hogy a Mercedes motorokat szállíthat nagy ellenfelének, a Red Bullnak, amely a jelek szerint egyre elszántabban próbál kihátrálni a Renault-val folytatott együttműködéséből. Habár a francia gyártó ragaszkodik ahhoz, hogy 2016 végéig érvényes szerződésük van az RBR-rel és az STR-rel, ezt az energiaitalos cég vezérkarában állítólag felbonthatónak tartják, mert szerintük a Renault nem teljesítette a kötelezettségeit.

A Mercedes különben is elveszíti egy partnerét, ha a Renault tényleg felvásárolja a Lotust, hogy újra gyári csapattal vegyen részt a világbajnokságban. „Valójában senki nem akarja erősebbé tenni az ellenfeleit" – ismerte el a német-angol csapat főnöke a Sport Bildnek. „Ugyanakkor meg kell találnunk a középutat a tiszta egoizmus és a sorozat érdekei között."

Mercedes-motorokra térne át a Red Bull? Forrás: Farkas Péter - Origo

„Természetesen fontos, hogy egészségesen működő és izgalmas bajnokságunk legyen, mert az erős vetélytársak ellen aratott győzelmeknek mindig nagyobb értéke van. Csapatként mindenekelőtt ki akarjuk használni minden előnyünket, hogy megnyerjük a világbajnokságot, amelyért azonban a résztvevők egyikeként felelősséggel is tartozunk."

Korábban a Ferrari is felajánlotta a motorjait a Red Bullnak, de ők állítólag inkább a Mercedesszel lépne szövetségre. Az más kérdés, hogy így mi lenne a Toro Rossóval – még az is felmerült, hogy ők a Honda hajtásláncát használnák, bár ehhez a japán gyártónak először meg kellene győznie őket a fejlődőképességéről.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!