Vágólapra másolva!
Úgy véli, a Toro Rosso a többi istállóval ellentétben tökéletes munkát végzett, ennek köszönheti pályafutása legjobb eredményét. Sainz is elégedett volt a versenyével, amíg a motorhiba meg nem állította.

Max Verstappen pályafutása legjobb eredményét érte el a rendkívül eseménydús Magyar Nagydíjon, ahol a többiek problémáiból is profitálva a 4. helyen ért célba. A 17 éves holland annak ellenére került közel a dobogóhoz, hogy a Valtteri Bottasszal történt ütközés után megsérült az első szárnya, később pedig áthajtásos büntetést kapott, amiért nem lassított le eléggé a Safety Car mögött.

"Néhány körrel a verseny vége előtt megkérdeztem, hányadik vagyok. Nem akartam elhinni, amikor azt mondták, negyedik" - nyilatkozta a verseny után. "Az első néhány kanyarban visszaestem, ezért azt hittem, nagyon nehéz versenyem lesz. A 9. helyről a 13.-ra csúsztam vissza, így meg sem fordult a fejemben, hogy másfél órával később a 4. helyen érhetek célba. Igazából még most sem tudom, hogy történhetett ez."

Verstappen úgy véli, elsősorban a csapatának és a többiek problémáinak köszönheti a jó eredményt. "Mindent tökéletesen csináltunk. Jó döntés volt, hogy a verseny végén lágy gumikra váltottunk, hiszen ennek is köszönhetem, hogy magam mögött tudtam tartani Fernando Alonsót" - mondta. "A rossz rajt után sem adtam fel, és sokan problémába ütköztek, ennek köszönhetem ezt a remek eredményt."

Verstappen a csapatát dicsérte a 4. helye után - további képekért a Magyar Nagydíjról kattintson a képre! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Sainz a pozitívumokra koncentrál

A másik Toro Rossóval sokáig Carlos Sainz is erős pontszerző pozícióban haladt, de a 60. körben fel kellett adnia a versenyt egy motorhiba miatt. Úgy érzi, az egyik legjobb versenyét futotta idén, ezért különösen sajnálta a kiesést.

"Hirtelen azt mondták, hogy 5. vagyok, bár nem értettem, ez hogy lehetséges" - nyilatkozta a verseny utolsó szakaszáról. "Utána magam mögött kellett tartanom a lágy gumikon versenyző Fernandót. Szerintem jó munkát végeztem, védtem a pozíciómat, de miután Fernando megelőzött, elszállt az erő a motoromból."

"Ezt mindig nehéz elfogadni, de ilyen ez a sport - most le kell nyugodnom, és a pozitívumokra kell gondolnom. Jól rajtoltam, és a tempóm is remek volt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!