Vágólapra másolva!
A német szerint most rendezettebb a viszonyuk, mint egy évvel ezelőtt volt, de elismeri, hogy ez akár az egyik pillanatról a másikra is megváltozhat.

Nico Rosberg és Lewis Hamilton viszonyát tavaly igencsak próbára tette a világbajnoki párharc, és a monacói időmérő – amelyet a német kicsúszva nyert meg –, majd a spái ütközés különösen nagy feszültséget okozott kettejük között. Az utóbbi miatt Rosberget a Mercedes is megrovásban részesítette, ami hozzájárulhatott ahhoz, hogy hetekre kibillent a ritmusából.

Az idényzáró után azonban rögtön gratulált a csapattársának, és most egy hamburgi rendezvényen azt állította, az idén rendezettebb a kapcsolatuk. „Pillanatnyilag sokkal nyugodtabb, bár ez nagyon hamar megváltozhat" – idézi az Autosport Rosberget, aki hangsúlyozta, hogy a Mercedesnél tavaly is „csak a versenyzők között volt feszültség. Amúgy remek volt a hangulat a csapatnál, ahogy az idén megint az."

Hamilton és Rosberg most jól elvannak egymással Forrás: AFP/Ben Stansall

Rosberg – akinek a hátránya a silverstone-i vereséget követően 17 pontra nőtt Hamiltonhoz képest – hozzátette, hogy büszke a Mercedes fejlesztéseire, azoknak köszönhetően ugyanis újra sikerült lerázniuk az üldözőiket.

„Mindig ugyanolyan elkötelezettek vagyunk a csapat iránt, segíteni akarunk az előrelépésben. Ez nem változott" – mondta. „De azt nagyszerű látni, hogy amikor a Ferrari nyomást gyakorolt ránk, többet sikerült fejlődnünk, mint mindenki másnak; tovább növeltük az előnyünket."

„Aerodinamikai téren is, holott pár évvel ezelőtt ott még nem voltunk a mérce."

A Mercedes a világbajnokság első kilenc fordulója alatt nyolc győzelmet aratott és 371 pontot gyűjtött, 160-nal többet, mint legközelebbi riválisa, a Ferrari.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!