Vágólapra másolva!
Valtteri Bottast, Daniel Ricciardót, sőt Max Verstappent is hírbe hozták a Ferrarival, ők azonban egyelőre nem tartanak Olaszországba. Felipe Massa szerint Bottas ott is megállná a helyét, de nem biztos abban, hogy a csapattársa átigazol.

Kimi Räikkönen pozíciójának megingásával mindennapossá vált a találgatás azzal kapcsolatban, hogy ki válthatja a finn pilótát a Ferrarinál. Úgy hírlik, az olaszok már megpróbálták kivásárolni Valtteri Bottast a Williamstől, de ez egyelőre nem sikerült, és felmerült már Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg, sőt Max Verstappen neve is. Bár ő maga nem biztos abban, hogy visszamenne Maranellóba, Felipe Massa megérti, hogy Bottas neve miért merült fel a Ferrarinál.

„Jelenleg talán az övé az egyik legfontosabb név a piacon” – mondta Massa. „Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy lehetősége van maradni is, úgyhogy ki kell várnunk, mi történik. Már megmutatta, hogy remek versenyző, elég tehetséges ahhoz, hogy egy élcsapathoz menjen, és jól teljesítsen, bárhol is versenyez. Ezért érdeklődnek iránta más istállók, de azt nem tudom, hogy tényleg megy-e, vagy sem.”

Bottas nem foglalt állást az ügyben Forrás: Williams

Mivel a Williamsnek opciója van Bottasra a 2016-os szezonra is, nincs garancia arra, hogy elengedik, ezért a Ferrari másokkal is számol. A korábbi F1-es pilóta, Mark Webber szerint honfitársa, Ricciardo hamarosan kénytelen lesz elgondolkodni a jövőjén, mert újra a győzelmekért kell harcolnia. „A következő év közepén döntéseket kell hoznia” – mondta Webber az Age-nek. Ricciardo szerint a Ferraritól egyelőre nem keresték meg.

„Saját magam menedzsere vagyok, és nem tárgyaltam velük” – jelentette ki. „Nyilván kellemes érzés, hogy egy ilyen élcsapat nagyra értékel, és jó tudni, hogy van irántam érdeklődés. Én azonban most is egy élcsapatnál vagyok.”

Szavazzon!

Ki lesz jövőre Sebastian Vettel csapattársa?

A sajtóban közben minden idők legfiatalabb pontszerzőjét, Max Verstappent is összefüggésbe hozták az olaszokkal, ám Jos Verstappen, az ifjú tehetség édesapja lehűtötte a kedélyeket. „Nem keresett meg minket a Ferrari, és ha érdeklődnének, az is csak elismerés lenne Maxnak, semmi több” – mondta a De Telegraafnak. „Szerződésünk van a Red Bull-lal.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!