Vágólapra másolva!
Ha a Motorsport Világtanács jóváhagyja, hogy kapjanak egy extra motort, máris felhasználnak pár fejlesztési zsetont német sajtóértesülések szerint.

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, a Honda csak arra vár, hogy az FIA Motorsport Világtanácsa pénteki ülésén ratifikálja a Stratégai Munkacsoport múlt szerdai döntését, amely szerint új motorszállítóként kapni fognak egy extra, ötödik hajtásláncot erre a szezonra. Ha ezt jóváhagyják, a japán cég már két hét múlva, a Magyar Nagydíjon több fejlesztési zseton kijátszásával frissített motort vethet be.

A Honda továbbra is nagyon le van maradva a fejlesztések terén Forrás: McLaren

A Honda az idén még csak kettőt használt el a szezon folyamán rendelkezésére álló kilenc zseton közül, de a Montrealban bemutatkozó új specifikáció nem hozott látványos előrelépést számukra – sőt, azóta még több műszaki hiba sújtotta őket. Jenson Button, aki már a gyári csapatuknál is dolgozott együtt velük, ennek ellenére bízik a Hondában, bár azt szorgalmazza, hogy a megbízhatóság helyett koncentráljanak a teljesítményre inkább.

„Minden felmerülő problémát képesek vagyunk megoldani" – állította az Auto Hebdónak.

Button elismerte, hogy a jövője nem tisztázott, de azt mondta, már kiszállt volna, ha nem hisz a McLaren-Honda projektjének sikerében. „Csak a jelen foglalkoztat, a jövő nem, az pedig semmiképpen sem, hogy mit fogok csinálni tíz év múlva. Teljesen leköt a munkám" – szögezte le a brit, aki az idén még csupán egyszer szerzett pontot.

„Fogalmam sincs, mi fog történni holnap, úgyhogy értelmetlen is spekulálni róla. A jelent kell élnünk, és mihamarabb változtatnunk kell a helyzeten."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!