Vágólapra másolva!
Ecclestone kritikáira reagálva a német elmondta, a mai F1-es versenyzők egyszerűen túl elfoglaltak ahhoz, hogy megmutassák az egyéniségüket. Szerinte nem csak a Forma-1-ben váltak unalmassá a sportolók.

Bernie Ecclestone nemrég úgy nyilatkozott, nem tesz jót a Forma-1-nek, ha a Sebastian Vettelhez és Nico Rosberghez hasonló versenyzők nyernek világbajnokságot, hiszen nekik – Lewis Hamiltonnal ellentétben – nem elég színes az egyéniségük, ami nem tesz jót a sportág népszerűségének.

Vettel szerint azonban nem véletlen, hogy Ecclestone a legtöbb pilótát „sótlannak" tartja, hiszen nem is kapnak lehetőséget arra, hogy megmutassák a saját egyéniségüket. „Korábban nyitottabbak lehettek a versenyzők, mert kevesebb teendőjük volt" - nyilatkozta a német a Rai televíziós csatornának. „Nem azt mondom, hogy lusták voltak, egyszerűen kevesebb kötelességük volt."

Vettel szerint manapság túl elfoglaltak az F1-es pilóták Forrás: AFP

„Elmúltak azok az idők, amikor a versenyzők kiszálltak az autóból, rágyújtottak egy cigire, rászóltak a mérnökökre, hogy tegyék gyorsabbá az autójukat, majd találkoztak néhány kedves lánnyal a hotelben" – tette hozzá. „A mai pilótáknak szinte nincs is idejük arra, hogy nyitottabbak legyenek. Arra is kevés időnk van, hogy pihenjünk."

Vettel hozzátette, szerinte ez a probléma nemcsak a Forma-1-et, hanem a profi sport egészét érinti, ezért nem tudja, hogyan lehetne változtatni a helyzeten.