Vágólapra másolva!
A finn biztos benne, hogy a Brit Nagydíjon csak a pálya vonalvezetése miatt voltak lassabbak a Williamsnél. Massa viszont úgy érzi, a szezon hátralévő részében is felvehetik a versenyt a Ferrarival.

A Brit Nagydíj nem számított a Ferrari idei legerősebb versenyei közé, hiszen nemcsak a Mercedes, hanem a Williams is gyorsabbnak bizonyult náluk. Noha a verseny végén Sebastian Vettelnek sikerült Felipe Massa és Valtteri Bottas elé kerülnie, és a dobogóra is felállhatott, száraz pályán egyértelműen a Williams volt fölényben.

A versenyt a rossz taktikája miatt csak a 8. helyen befejező Räikkönen azonban úgy véli, a Silverstone-ban mutatott gyengébb formájuk nem jelenti azt, hogy a Williams mögé kerültek. „Más nagydíjakon is láttuk, hogy a formánk a pálya vonalvezetésétől és a gumikeverékektől is függ" – magyarázta az állásáért küzdő finn, aki sokkal optimistábban várja a Magyar Nagydíjat. „A következő versenyen fordul majd a kocka, ahogy az utána következő pályákon is változhat az erősorrend."

„A silverstone-i pálya nem feküdt nekünk – a pálya, a körülmények és a gumik sem -, de biztos vagyok benne, hogy a Hungaroringen sokkal jobbak leszünk" – jelentette ki Räikkönen, aki tisztában van vele, hogy a Ferrarinak a jövőben kiegyensúlyozottabban kell versenyeznie. „Fejlődnünk kell, hogy mindegyik pályán jobb teljesítményt tudjunk nyújtani."

Räikkönen a Hungaroringen jobb tempóra számít Forrás: AFP

Egyre erősebb a Williams

A Williamsnél is tisztában vannak vele, hogy a Hungaroring a Ferrarinak fekszik majd jobban, Massa ennek ellenére úgy véli, egyre közelebb kerülnek a bajnokság 2. helyén álló istállóhoz.

„Sajnos hátrányból kezdtük az idényt, de vasárnap nagyon érdekes volt látni, hogy fel tudtuk venni a versenyt a Ferrarival" – nyilatkozta. „Az időmérőn gyorsabb az autónk, és Silverstone-ban a versenyen is ez volt a helyzet, pedig erre korábban nem volt példa. Ez is bizonyítja, hogy már versenyben vagyunk velük."

Massa elmondta, az Osztrák Nagydíjon bevetett újítások először nem működtek tökéletesen, azóta viszont sokat tudtak javítani a tempójukon. „Silverstone-ben megértettük, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a fejlesztéseinkből. Az előző verseny óta több új alkatrészt is kipróbáltunk, és mindegyik működött, az autónk pedig gyorsabb lett."

A brazil optimista a szezon második felével kapcsolatban, hiszen szerinte a Williams bebizonyította, hogy képes folyamatosan fejleszteni az autóját. A bajnokságban azonban továbbra is nagy a lemaradásuk, eddig 60 ponttal kevesebbet gyűjtöttek, mint a Ferrari.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!