Vágólapra másolva!
Több forrás is félrevezetőnek tartja Ron Dennis silverstone-i nyilatkozatát, Buttonnak állítólag nincs biztos szerződése 2016-ra. Boullier is elismeri, hogy változtathatnak a pilótafelállásukon.

A Brit Nagydíj után a McLaren elnöke, Ron Dennis kijelentette, a csapat jövőre is megtartja a jelenlegi versenyzőit, Fernando Alonsót és Jenson Buttont. Korábban felmerült, hogy a britnek esetleg távoznia kell a szezon végén, hiszen a McLarennél két fiatal tesztpilóta, Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne is F1-es állásra pályázik. Dennis azonban elmondta, Button az idény előtt kétéves szerződést kötött a McLarennel, ezért nem is foglalkoznak a jövő évi felállásukkal.

Több ismert szakíró azonban úgy tudja, Dennis nyilatkozatai ellenére Button helye egyáltalán nem garantált a McLarennél. A Telegraph újságírója, Daniel Johnson szerint a 35 éves brit helyzete legalább olyan bizonytalan, mint tavaly ilyenkor volt. Ő úgy tudja, Button nem kétéves, hanem 1+1 éves szerződést írt alá, a McLarennek tehát csak opciója van rá a 2016-os idényre.

Button még nem nyugodhat meg Forrás: AFP

A BBC újságírója, Andrew Benson is hasonló információkkal rendelkezik. Szerinte Dennis nyilatkozata „a tényeknek megfelelt, de félrevezető volt", és Button egyáltalán nem érezheti biztonságban a helyét.

A pénz is döntő tényező lehet

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier Silverstone-ban valóban adott egy olyan nyilatkozatot, amely ellentmond Dennis korábbi kijelentéseinek. „Körülbelül szeptemberig van időnk arra, hogy döntsünk. Ha addig nem sikerül megoldanunk a problémáinkat, lehet, hogy a versenyzőinknek elegük lesz, és menni akarnak. Ez nem rajtam múlik" – mondta, majd utalást tett arra, hogy anyagi okok is dönthetnek.

„A következő évekre nézve egyelőre biztató a helyzetünk, de a sikertelenség miatt csökkenhet a bevételünk, és valamit ki kell találnunk, hogy ezt kompenzáljuk" – magyarázta. A körülbelül 10 millió dollárt kereső Button elküldése logikus lépés lehetne, hiszen Magnussen vagy Vandoorne valószínűleg lényegesen alacsonyabb fizetéssel is beérné.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!