Közelít a Ferrari, nincs megnyugvás a Mercedesnél

Forma-1, Toto Wolff, Mercedes AMG Petronas, Maurizio Arrivabene, Scuderia Ferrari, Red Bull Ring, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG,AUSTRIA,18.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, preview. Image shows executive director Toto Wolff (Mercedes GP) and teamchef Maurizio Arrivabene (Ferrari).. Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.
Vágólapra másolva!
Az Ezüstnyilak csapatfőnökét a saját 2013-as szezonjukra emlékezteti a Ferrari teljesítménye: gyorsak, de nem mindig, ez viszont azt jelzi, hogy a Scuderia felzárkózóban van. Toto Wolff továbbra is „nyomás alatt tartja a rendszert.”

Toto Wolff kijelentette, a Mercedes jelenlegi látványos előnye ellenére sem engedi, hogy a csapat kiengedjen, és elkényelmesedjen, mert az hátrányosan befolyásolná a fejlesztések ütemét, ezért a Ferrari előrelépéseitől tartva továbbra is „nyomás alatt tartja a rendszert”, amelynek autói az idén eddig egy kivételével az összes futamot megnyerték, és minden alkalommal a pole pozícióból indultak.

„Amikor az ember (ellenfele) a Ferrari, és a rendelkezésükre álló erőforrások, nagyon hamar eljöhet az a nap, amikor képtelenek leszünk nyerni. Ez nem történhet meg egyik napról a másikra, de ha önteltté válunk, lassan megtörténhet” – mondta a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója. „Olykor látni villanásokat a Ferrari részéről, ami megmutatja, hogy fejlődnek.”

Toto Wolff (balra) a Ferrari csapatfőnökével, Maurizio Arrivabenével beszélget a Red Bull Ringen Forrás: GEPA Pictures/Christian Walgram

A Ferrari a szabadedzéseken egyre többször mutat a Mercedes szempontjából aggasztóan jó tempót, de Wolff is rámutatott, hogy ez az időmérőn egyszerűen eltűnik, és a futamok hosszabb etapjain sem tér vissza. Az osztrák üzletember ennek ellenére nem írja le a Scuderiát, mert saját háza tájáról is fel tud idézni olyan időszakot, amikor ők is hasonló helyzetben voltak.

„Párhuzamokat látok 2013-mal, amikor nekünk is akadtak edzéseink és futamaink, amikor jól teljesítettünk, de ezt egyszerűen nem tudtuk fenntartani. Ebből adódóan, amikor ilyen szereplést látok a Ferraritól, mindig aggódom” – ismerte el Wolff, akinek pilótái az elmúlt két futamon kettős győzelmet arattak, miközben a Ferrarik a dobogóra sem tudtak odaérni.

Még mindig vannak karakterek

Wolff beszélt arról is, hogy véleménye szerint a versenyzőknek manapság igen nehéz megfelelni a közízlésnek, és a közönség által támasztott elvárásoknak. „Ha Lewis Hamilton megérkezik a pályára a kutyáival vagy érdeklődik a zene iránt, rögtön megvádolják valamivel” – mondta a Speed Weeknek. „Ha viszont Sebastian Vettel óvja a magánéletét, azzal találják meg, hogy nem elég érdekes figura. Úgy tűnik, az ember bármit tesz, úgy sem jó” – vonta le a következtetést.

„Fiatalabb koromban én is rajongó voltam” – nyilatkozta. „Amikor a paddockban sétáltam, és (Jacques) Laffite jött szembe, megborzongtam. Ez vajon azért változott meg, mert a pilóták manapság fiatalabbak? Vagy csupán olyan világban élünk, amelyben mindannyiunkat túl sok hatás ér? Nehéz megmondani, de meggyőződésem, hogy ma is vannak karakteres személyiségek a Forma-1-ben.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!