Vágólapra másolva!
Mindkét versenyző meglepődött rajta, hogy a Ferrari kerekei nagy sebességnél pörögtek ki. Alonso aggódott Räikkönenért, és örül, hogy nem találta el a finn sisakját.

Csúnya balesettel kezdődött az Osztrák Nagydíj, amikor Kimi Räikkönen és Fernando Alonso összeakadt az első kör második kanyarja után, és a McLaren a Ferrari tetején állt meg a korlát mellett. Az ijesztő incidenst mindketten sértetlenül megúszták, de azonnal kiestek, és a Safety Cart is a pályára kellett küldeni.

Először úgy tűnt, Räikkönent meglökhette valaki, és ezért csúszott meg, de a finn nyilatkozatából kiderült, hogy nem ezért vesztette el az uralmát az autója felett. „Kipörögtek a kerekeim, amitől kitört az autóm fara. Furcsa, mert ott már nagy volt a sebesség" – nyilatkozta a Sky Sportsnak még a futam közben.

Alonso is úgy látta, hogy Räikkönen senkivel nem akadt össze, ezért őt is meglepte a Ferrari viselkedése. „A 2-es kanyar kijáratánál nagyon csúszkált az autója" - mondta. „Én a bal oldalán haladtam, és pont rossz helyen voltam, amikor kitört az autója fara. Furcsa volt, hogy ennyit csúszkált, mert azon a ponton már 4-es vagy 5-ös sebességi fokozatban haladtunk."

A spanyol elmondta, a baleset után aggódott a finn egészségéért, hiszen nem látta, mi történt pontosan. „A tükörben láttam, hogy alattam van egy Ferrari, de azt nem tudtam, hogy ő hol van" – magyarázta. „Minél előbb megpróbáltam kiszállni, hogy megnézzem, jól van-e. Mikor láttam, hogy kiveszi a kormányt, megkönnyebbültem."

„Szerencsénk volt, hogy nem találtam el a fejét" – tette hozzá. „A visszajátszáson láttam, hogy a kerekeim a levegőbe emelkedtek, és elég közel voltam hozzá. Örülök, hogy mindketten jól vagyunk, de nagyon furcsa baleset volt."

A sportfelügyelők hivatalból kivizsgálták az ütközést, de ahogy várható volt, sem Alonso, sem Räikkönen nem kapott érte büntetést.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!