Vágólapra másolva!
Jól ismeri Dietrich Mateschitz tulajdonost, szerinte nem fog kiszállni csapataival a Forma-1-ből. A Ferrari csapatfőnöke kritizálja a Red Bull viselkedését.

A Red Bull tulajdonosa nehezen viseli csapata 2014 óta tartó sikertelenségét, és hol a Renault gyenge motorja, hol a Forma-1 szabályai miatt időről időre azzal fenyeget, hogy ha nem javul a helyzet, kivonja istállóit a sportágból. Bernie Ecclestone ugyanakkor nem hiszi, hogy Dietrich Mateschitz komolyan gondolja ezt.

"Nem hiszem, ugyanis jól ismerem Mateschitz urat. Nagyobb valószínűséggel szállna ki a csapatával győztesen, mint vesztesen" - idézte Ecclestone-t az Autosport. "Hosszabb ideje van a Forma-1-ben, mint az emberek gondolják, és végig elkötelezett volt."

Dietrich Mateschitz megint a Red Bull potenciális kivonulásáról beszélt Forrás: 2015 Getty Images/Mark Thompson

2010 és 2013 között minden évben a Red Bull aratta le a babérokat a világbajnokságban, és a Ferrarinál nem tartják jó vesztesnek őket. Maurizio Arrivabene kioktatta a vetélytársukat. "Könnyű örülni négy világbajnokság megnyerése után, és könnyű sopánkodni olyankor, amikor valaki nem nyer" - idézte a Ferrari csapatfőnökét a BBC. "El kell fogadni, ha rosszul alakulnak a dolgok."

Mateschitz az Osztrák Nagydíj hétvégéjén kijelentette, hogy a Renault tönkretette számukra a Forma-1 élvezetét, és mindenképp elszántságot akar látni a motorgyártótól a fejlődésre.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!