Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton azt hitte, elvesztette a pole pozíciót Ausztriában, miután hibázott az utolsó körében. Nico Rosberg előtt adva volt a lehetőség, hogy legyőzze csapattársát, de ő is kicsúszott - a német úgy érezte, csak akkor van esélye lefaragni a két tized hátrányt, ha kockáztat. Hamilton megpördüléséről nem szóltak neki.

"Bizarr módon, de káprázatosan foglaltuk el az első rajtsort!" - értékelte a Mercedes Twitteren az Osztrák Nagydíj időmérőjét, amelyen Lewis Hamilton az 1., Nico Rosberg a 2. rajtkockát szerezte meg a futamra. A kvalifikáció végjátéka valóban szokatlanul alakult, ugyanis az utolsó kísérletét megkezdve Hamilton megpördült a célegyenes végi kanyarnál, tálcán kínálva a lehetőséget csapattársának az előrelépésre, ám a köre végén Rosberg is kicsúszott a bukótérbe, így megmaradt köztük a két tized különbség a brit javára.

Mások sem tudtak hasznot húzni ebből, a legközelebb a ferraris Sebastian Vettel férkőzött a Mercedes párosához, 155 ezredre megközelítve Rosberget.

Hamilton elismerte: azt hitte, búcsút inthet az első rajtkockának. "Örülök, hogy az első Q3-as menetem harmadik körét jól össze tudtam rakni. A következő etapban keményen nyomtam a gázt, hogy kicsiholjak még egy kis extrát, de blokkoltam a hátsó kerekeket" - mondta a hivatalos sajtótájékoztatón. "Abban a pillanatban nem aggódtam a pole elvesztése miatt, mert azzal törődtem, hogy tovább tudjak menni az autóval, viszont utána azt gondoltam, hogy valószínűleg elbuktam a pole-t." Hamilton tavaly is megpördült az utolsó Q3-as körében Ausztriában.

Nico Rosberg Ausztriában sem tudta legyőzni Lewis Hamiltont az időmérőn Forrás: Mercedes

Mivel Rosberg előrébb járt, a sárga zászlók miatt nem kellett lassítania, és az első két szektorban sikerült is javítania korábbi idején. A pálya végén azonban hibázott, bár elmondása szerint nem szóltak neki Hamilton kipördüléséről. "Ezzel csak megzavartak volna" - jelentette ki.

"Ráhajtottam a műfűre az utolsó előtti kanyarnál, ami még nyirkos volt, és elvesztettem az irányítást" - közölte kissé lehangoltan. "Lewis legjobb köre két tizeddel volt gyorsabb az enyémnél, és én pont ennyivel álltam jobban annál a pontnál. Mindent bele kellett adnom, mert nagyon szoros volt az állás, és egyszerűen túllőttem a célon."

A német idén még csak egyszer, Spanyolországban tudta legyőzni csapattársát az időmérőn.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!