Vágólapra másolva!
Mindketten 45-ször szerezték meg az első rajtkockát, amivel holtversenyben a 3. helyen állnak Michael Schumacher és Ayrton Senna mögött. Hamilton azonban inkább Vettel vb-címeire vágyik.

Lewis Hamilton az Osztrák Nagydíjra megszerzett 45. pole pozíciójával utolérte riválisát, Sebastian Vettelt az örökranglistán, amelyen így holtversenyben a 3. helyen állnak. Csak Michael Schumacher (68) és Ayrton Senna (65) előzi meg őket, míg az őket követő Jim Clarkot és Alain Prostot (33) már jócskán lehagyták.

Hamiltonnak és Vettelnek már egyaránt 45 pole-ja van Forrás: AFP/Goh Chai Hin

Mivel az idén a Mercedes van jobb formában, Hamilton a szezon végéig jócskán elhúzhat Vetteltől. Az Origo GPhírek kérdésére, hogy ez presztízskérdés-e számára, vigyorogva oldalba bökte az időmérő utáni sajtótájékoztatón mellette ülő ellenfelét, és azt felelte: „Nagyon szerencsés vagyok, hogy az elmúlt két évben ilyen csodálatos autóm volt, ennyi pole-t tudtam szerezni vele."

Vettel belement a játékba. „Nekem mindkettő kell!" – vágta rá. „Egyértelmű, hogy az utóbbi időben nagyon megközelített, de keményen dolgozunk rajta, hogy visszavágjunk." A német versenyző a 2013-as Brazil Nagydíj óta nem rajtolhatott az élről – ezalatt Hamilton tizenhárommal gyarapította a pole-jai számát.

Az F1-es pole-ok örökranglistája

1. Michael Schumacher 68
2. Ayrton Senna 65
3. Sebastian Vettel 45
4. Lewis Hamilton 45
5. Jim Clark 33
6. Alain Prost 33
7. Nigel Mansell 32
8. Juan-Manuel Fangio 29
9. Mika Häkkinen 26
10. Niki Lauda 24
11. Nelson Piquet 24
12. Fernando Alonso 22

A jelenlegi mezőnyből egyébként 22 edzéselsőséggel Fernando Alonso követi Vettelt és Hamiltont az örökranglistán, míg Kimi Räikkönen, Felipe Massa és Nico Rosberg 16-tal a tabella 18-20. helyét foglalja el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!