Vágólapra másolva!
A gumigyártó elárulta, melyik keverékeket viszik el a következő négy versenyre. Monzában a tavalyinál lágyabb abroncsokat lehet majd használni, ez érdekes taktikai csatákat eredményezhet.

A Pirelli nyilvánosságra hozta, melyik gumikeverékeket viszik el az idény következő négy versenyére, tehát a Brit, a Magyar, a Belga és az Olasz Nagydíjra. Három verseny esetében nincs változás a tavalyi abroncsokhoz képest, Monzában viszont a lágy gumikat is bevetik idén.

Silverstone-ban ezúttal is a két legkeményebb keveréket lehet majd használni, a Pirelli szerint erre azért van szükség, mert „a gyors, lendületes pálya jelentős terhelést ró a gumikra." A Hungaroringre és Spába a közepes és a lágy keverékű abroncsokat viszik el, bár eltérő okokból: a magyar pályán a magas hőmérsékleteket vették figyelembe, a leghosszabb pályán, Spában pedig a gumik kiegyensúlyozott viselkedését tartják fontosnak.

Kiderült, melyik keverékeket fogják használni a következő négy versenyen Forrás: AFP

Monzában tavaly a közepes és a kemény gumikat lehetett használni, idén viszont a lágy keveréket viszik el a közepes mellett. Bár szokatlannak tűnhet, hogy a merőben eltérő tulajdonságokkal rendelkező Hungaroringre és Monzába ugyanazokat az abroncsokat viszik el, a sportigazgató Paul Hembery szerint azért döntöttek így, hogy megnyissák az utat a változatosabb stratégiák előtt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!