Vágólapra másolva!
Rosberg szerint Ausztriában a rövid és a hosszú etapokon is veszélyeztethetik a Mercedest. Hamilton túl keményen hajtott a délutáni edzésen, de nem bánkódik túlságosan az 5. helye miatt.

Az Osztrák Nagydíj péntek délelőtti szabadedzését még kényelmes előnnyel nyerte meg a Mercedes, délután viszont Sebastian Vettel 11 ezreddel legyőzte Nico Rosberget, Lewis Hamilton pedig csak az 5. helyen végzett. A Mercedes pilótái nem esnek kétségbe az eredmény láttán, viszont elismerik, hogy a Ferrari megtréfálhatja őket Spielbergben.

„Mindig figyelnünk kell rájuk, hiszen ők a legközelebbi riválisaink" – mondta Rosberg, aki az első gyakorlást 3 tizedes előnnyel nyerte Hamilton előtt. „A köridőt tekintve ráadásul ez egy nagyon rövid pálya, ezért természetes, hogy mindenki közelebb kerül hozzánk. A Ferrari ma különösen gyorsnak tűnt."

Rosberg rámutatott, hogy a Ferrari ezúttal egy körön is nagyon jó tempóra volt képes, a hosszú etapokon pedig még erősebbnek tűntek. „Tökéletes hétvégére lesz szükségünk, ha le akarjuk győzni őket" – vélekedett.

Hamilton nem aggódik

A délutáni edzést Hamilton több mint fél másodperces lemaradással zárta az 5. helyen, ennek ellenére nem aggódik, hiszen tudja, hogy sokkal gyorsabb is lehetett volna. Azért maradt le ennyire Rosbergtől, mert a szuperlágy gumikon mindegyik körében hibázott, de a tempóját jónak érezte.

Hamilton úgy érzi, sokkal gyorsabb lehetett volna Forrás: AFP

„Minden körömben nagyon keményen hajtottam – aki nem hibázik, az nem próbálkozik eléggé" – mondta az edzések után. „Volt néhány remek szektorom. Az egyik körömben 4 tizeddel gyorsabb voltam Nicónál a második szektorban, tehát akár egy másodperccel is jobb kör futhattam volna."

Hamilton ugyanakkor elismerte, volt már jobb napja is, de biztos benne, hogy szombaton előrébb tud majd végezni. „A pálya állapota sem volt túl jó, hiányoltam a tapadást" – mondta. „Ma sokat tanultam, holnap pedig az eredményekre koncentrálok."

Hamilton is elismerte, hogy a Ferrari a szokásosnál gyorsabbnak tűnt Ausztriában, de a pénteki köridők láttán még nem szeretne az olaszok tempója miatt aggodalmaskodni. „A mérnökök majd kielemzik az adatokat, én pedig szokás szerint igyekszem mindent kihozni az autómból" – jelentette ki.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!