Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo: A Red Bull motivált

2015.06.19. 20:03

Állítása szerint nem csökkent a csapat lelkesedése, és a tulajdonos erős motorkritikáját a felgyülemlett feszültségnek tudja be. Ő és Danyiil Kvjat is megkapja az ötödik motort a szezonban, ezért mindketten 10 rajthelyes büntetést kapnak a Red Bull hazai futamára.

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz az Osztrák Nagydíj előtt ismét belengette, hogy csapatával kivonul a Forma-1-ből, mert állítása szerint a motorszállítójuk hosszú ideje tartó gyengélkedése miatt kiábrándultak a bajnokságból. "Nemcsak az időnket és a pénzünket vették el, hanem tönkretették a motivációnkat és a lelkesedésünket is" - célzott a Renault-ra, amelynek erőforrása nem pusztán gyengébb a vetélytársakénál, még sérülékenyebb is.

Ennek bizonyítéka, hogy Ausztriában Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat is elkezdi használni az ötödik motorját a szezonban, ezért mindketten 10 rajthelyes büntetést kapnak a csapat hazai versenyére.

Ricciardo átérzi főnöke bosszúságát, és szerinte a szavai hasonlítottak saját kanadai kifakadására. "Már nem a szezon első versenyeinek egyikén vagyunk, hanem a nyolcadikon, és ilyenkor egyre jobban nő a feszültség" - mondta az ausztrál. "Tudjuk, hogy lemaradásban vagyunk. Tavaly is ez volt, és természetesen optimisták voltunk, hogy az idei évre felzárkózunk, ám a szezon feléhez közeledve nagyjából ugyanott toporgunk."

Daniel Ricciardo megérti Dietrich Mateschtiz frusztráltságátForrás: 2015 Getty Images/Mark Thompson

"Szerintem ebből fakadt (Mateschitz) kritikája és a bosszankodása." Ettől függetlenül állítja, hogy a Red Bullnál "továbbra is motiváltak vagyunk."

"Mindenki elszánt. Kanadában is említettem, hogy rengeteg fejlesztést pakoltunk az autóra. Persze mindig várjuk a csodát, hogy mindegyik elem fél másodpercet hoz körönként (de ez nem valósul meg)."

Ricciardo a lágy gumin érte el a legjobb idejét az első edzésnapon, ezért csak 17. lett a péntek délutáni összesítésben. "Nem tudtam javítani a köridőmön az opciós (szuperlágy) gumikon, mert hibáztam az utolsó kanyarnál" - magyarázta, hozzátéve, hogy az időmérőn az első nyolc között szeretne végezni.

Kvjat 12. lett úgy, hogy a Lotusoktól és a Force Indiáktól, valamint az egyik Saubertől is kikapott. "Őszintén szólva nehezen alakult a nap, nem volt egyszerű dolgunk" - nyilatkozta az orosz. "Muszáj megpróbálnunk minél többet javulni holnapra."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!