Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas szerint a feltételek és a Williams fejlesztései megadják az alapot ehhez. Arra azonban nem számít, hogy idén is legyőzhetik a Mercedest az osztrák időmérőn.

A Williams volt az egyetlen csapat 2014-ben, amelynek a Mercedesen kívül sikerült pole pozíciót szereznie, és erre pont Ausztriában került sor, ahol a hétvégén összecsap a mezőny. Noha Valtteri Bottas ezúttal is jó teljesítményt vár csapatától - főleg úgy, hogy Kanadában az ő 3. helyével megszerezték idei első dobogós helyezésüket -, arra nem épít, hogy megint bombameglepetést okozhatnak.

"A Mercedes még egy lépéssel elhúzott a mezőnytől. Nagyon nehéz lesz megismételni a tavalyi időmérős eredményünket" - közölte a finn, aki egy éve a 2. rajtkockából indulhatott, csapattársa, Felipe Massa mögül. A dobogót azonban elérhetőnek tartja, amiért gyaníthatóan a Ferrarival kell megküzdeniük.

"Amennyiben az összes fejlesztésünk beválik, szorosan tapadhatunk a Ferrarira. A dobogó a célunk" - mondta. "A szélcsatornás tesztelés után az autóra felszerelt elemeknek eddig nagyjából a 90 százaléka működött."

Valtteri Bottas Kanadában megszerezte a Williams első dobogós eredményét 2015-ben Forrás: AFP/Jewel Samad

"A tavalyi autónak pompásan feküdt ez a pálya, semmi sem indokolja, hogy az ideivel ne így legyen." A Williamst a Mercedes erőforrásának kedvező sok egyenes segíti az osztrák pályán. A frissítéseik listáján új padlólemez, motorborítás és hátsó légterelő is szerepel.

A Ferrari sem bízik a Mercedes legyőzésében

Alapból a Ferrarinál sem számítanak arra, hogy a hétvégén bekavarhatnak a Mercedesnek. "Realistának kell lennünk. Tudjuk, hogy tökéletes hétvégét kell futnunk, valamint a Mercedes megbotlására is szükségünk van (a győzelemhez). Rendes körülmények között borzasztó nehéz legyőzni őket" - mondta Sebastian Vettel. "Még mindig elég nagy a lemaradásunk tőlük."

Az olasz istálló Kanada óta egy erősebb motort használ, és remélik, hogy ezáltal sikerül valamelyest csökkenteni a hátrányukat. A másik pilótájuk, Kimi Räikkönen szerint "eddig elég szépen" fejlődtek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!