Vágólapra másolva!
Button viszont úgy véli, csak akkor érhetnek oda az élmezőnybe jövőre, ha az idei autójukat is folyamatosan fejlesztik. Mindkét pilóta számára az a fontos, hogy folyamatosan javuljanak.

Fernando Alonso szerint a McLaren jobban tenné, ha az eddigi eredményeik tükrében már nem az idei autójuk fejlesztésére, hanem a 2016-os idényre koncentrálnának. A Honda-motorra váltó istálló az első hét versenyen mindössze 4 pontot tudott szerezni, és gyakran a célig sem tudták eljuttatni a megbízhatósági gondokkal küszködő autóikat. Az idény hátralévő részében pedig sorozatos büntetésekre számíthatnak, hiszen már most elhasználták a szezon közben rendelkezésükre álló négy motorjukat.

„A jelenlegi helyzetünkben, a teljesítményünket figyelembe véve az lenne az okos döntés, ha elkezdenénk a következő idényre koncentrálni" – nyilatkozta Alonso, aki zsinórban három kiesést tudhat maga mögött. A spanyol továbbra is bízik benne, hogy a következő években sikeres lehet a McLarennel, ezért idén már egyáltalán nem törődik az eredményekkel.

„Amíg folyamatosan javul az autónk, azt sem bánom, ha minden versenyt a bokszutcából rajtolva kell megkezdenem" – jelentette ki. „,Most az a prioritásunk, hogy a következő évre koncentráljunk."

Alonso inkább a 2016-os autó fejlesztésére koncentrálna Forrás: AFP

Az idei év is fontos

Alonso szerint „fantasztikus", hogy a McLaren mennyit fejlődött az idény eleje óta, ezért az év második felével kapcsolatban is optimista. Csapattársa, Jenson Button is újabb előrelépésekre számít, Alonsóval ellentétben ráadásul úgy gondolja, továbbra is gőzerővel kell fejleszteniük az idei autójukat.

„Az idei évet sem írhatjuk le, hiszen jövőre nem lesznek szabályváltozások" – mondta a brit arra utalva, hogy az idén bevetett fejlesztéseknek 2016-ban is hasznát vehetik. „Azért vagyunk itt, hogy fejlődjünk, gyorsabbá tegyük az autónkat, és a lehető legjobb munkát végezzük a versenyeken."

Button szerint nemcsak a gyárban, hanem a problémák ellenére a pályán is keményen kell dolgozniuk, ha vissza szeretnének térni az élcsapatok közé. „A következő évünk nyilvánvalóan izgalmasabb lesz, és remélhetőleg az élmezőnyben harcolhatunk" – nyilatkozta. „Ehhez viszont most is keményen kell hajtanunk minden egyes versenyen, hogy lássuk, jó irányba haladunk-e a fejlesztéseinkkel."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!