Vágólapra másolva!
Ausztriában lökték a falnak, de átment az FIA kötelező orvosi vizsgálatán, így a hétvégén ismét rajthoz áll a német Forma-4 mezőnyében, Spa-Francorchampsban.

Sérüléssel járó baleset vetett véget Mick Schumacher szereplésének a német F4-es bajnokság második fordulójában, a Red Bull Ringen. A hétszeres világbajnok fiát ellenfele, Thomas Preinig lökte meg, amitől az autója orrával a betonfalnak ütközött, és a jobb hüvelykujja alatt elrepedt egy csontja. Ennek ellenére rajthoz áll a következő futamon, miután édesapja menedzsere, Sabine Kehm a Bildnek elárulta, hogy teljesítette az FIA által kötelezően előírt fizikai felméréseket.

„Versenyezni akartam, szóval nagyon megnyugodtam” – nyilatkozta Mick Schumacher a hétvégi futam apropóján. „Szerencsére beigazolódott, amit (az orvosok) már Ausztriában is mondtak nekem. A törés elég sima, úgyhogy Spára mindennek rendben kell lennie” – árulta el a 17 esztendős pilóta, aki az idén váltott gokartokról versenyautókra, és rögtön az első hétvégéjén győzelemmel tette le a névjegyét.

Mick Schumachert repedt csontja sem tántorítja el a versenyzéstől Forrás: ADAC

Schumacher Jr. jelenleg a tabella 9. helyén áll 28 ponttal, míg a listát a 74 pontos Joel Eriksson vezeti. Csapattársai, Joey Mawson jelenleg a 3., míg Adrian Newey fia, Harrison csak a 18. helyet foglalja el hat futam után. Mindhárman a Van Amersfoort Racing pilótái, ez a csapat versenyeztette tavaly az F3-ban Max Verstappent is.

Érdekesség, hogy Michael Schumacher súlyos, agysérüléssel járó balesete előtt 1999-ben ő maga is lábtörést szenvedett a Brit Nagydíj során. Az akkor még csak kétszeres bajnok pilóta fiával ellentétben nem sürgette a visszatérést - igaz, hogy sérülései sokkal súlyosabbak voltak -, de a Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo néhány hónap pihenő után visszaparancsolta őt az autóba, miután Mick nővére, Gina-Maria telefonon elszólta magát, és elárulta, hogy az édesapja éppen a kertben focizik.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!