Vágólapra másolva!
Ha Monzának nem sikerül megállapodnia Bernie Ecclestone-nal, ők szívesen vendégül látnák az Olasz Nagydíjat.

Imola polgármestere, Daniele Manca hétfőn Londonban járt, ahol megbeszélést tartott Bernie Ecclestone-nal az Olasz Nagydíj megrendezésével kapcsolatban, értesült a Motorsport.com. A többek között Ayrton Senna haláláról nevezetes, legendás versenypálya 2006-ig a San Marinó-i Nagydíjak otthona volt. A létesítményt éppen ezután újították fel, de a Forma-1 többé nem tért vissza rá.

Ám egyre kevésbé valószínű, hogy Ecclestone-nak sikerül megállapodnia a Monzával a folytatásról, mert tőlük is ugyanakkora jogdíjat akar kérni, mint amekkorát a többi európai helyszín fizet. Itt jön a képbe Imola: Manca, valamint a Formula Imola elnöke, Selvatico Estense, illetve egy helyi cégcsoport, a COM.AMI élén álló Stefano Manara Londonban azért lobbizott, hogy 2017-től Monza helyére léphessenek a versenynaptárban.

Imolában 2006-ban rendeztek utoljára F1-et Forrás: AFP/Filippo Monteforte

„Meg akartunk mutatni Ecclestone-nak, hogy Imola mennyire szeretné visszakapni az F1-et, ugyanakkor segíteni próbálunk abban is, hogy Olaszország megtarthassa a nagydíját" – mondta Manca. „Felvázoltuk neki a pálya feltámasztásával kapcsolatos terveinket, a már elvégzett beruházásokat, illetve azt, hogy a következő években milyen infrastrukturális fejlesztéseket képzeltünk el."

Manca azt állítja, Ecclestone nyitott volt a közeledésükre. „Bernie azt mondta nekünk, valójában soha nem akarta elvinni a versenyt Imolából, és arra is emlékeznie kell, hogy eredetileg Enzo Ferrari kérte meg, rendezzen ott F1-et" – magyarázta. „Vannak persze megoldásra váró problémák – az egyik nyilván a gazdasági realitás. Ecclestone azonban ígéretet tett rá, hogy átgondolja az időkeretet és a feltételeket, amelyek mellett visszahozná a nagydíjat Imolába. 2017-et céloztuk meg."

Az Olasz Nagydíjat egyébként egyszer, 1980-ban, már rendezték Imolában, a Ferrarinál ugyanakkor egyértelművé tették, hogy megpróbálják megmenteni a patinás Monzát. Az idén a Német Nagydíj is kimaradt a versenynaptárból.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!