Vágólapra másolva!
Szerinte gyorsabb autókkal és a kockázat növelésével lehetne újra izgalmasabbá tenni a versenyeket. Bár az F1 jelenlegi helyzetével elégedetlen, a Ferrarinál nagyon jól érzi magát.

Kimi Räikkönen szerint úgy lehetne a nézők és a versenyzők számára is izgalmasabbá tenni a Forma-1-et, ha visszahoznának két, korábban hangsúlyosabban jelen lévő tényezőt: a sebességet és a kockázatot. Räikkönen 2001-ben debütált a Forma-1-ben, és szerinte akkor sok szempontból vonzóbb volt a sport a közönség számára.

„Amikor elkezdtem a Forma-1-ben versenyezni, mindenki számára izgalmasabb volt" – nyilatkozta a Canal+-nak. „Akkor tényleg ez volt a csúcs, de ez már régen volt."

Räikkönen szerint az a legnagyobb baj, hogy az autók jelenleg lassabbak, mint a pályafutása elején, pedig ennek fordítva kellene lennie. „Az ember azt gondolná, hogy az autók gyorsabbak lettek azóta, de a szabályváltozásokkal inkább lassítani próbálják őket" – nyilatkozta.

„Valamit tennünk kell, hogy újra izgalmasabbá tegyük az F1-et – növelhetnénk a sebességet, és egy kicsit veszélyesebbé is kellene tennünk, hiszen ez is hozzátartozik" – tette hozzá a finn. „Persze nem szeretném, ha bárki megsérülne, de ez némileg növelné az izgalmakat"

Räikkönen szerint nem elég veszélyes a Forma-1 Forrás: AFP

Most érzi magát a legjobban

Bár Räikkönen gyakran kritizálja a Forma-1 jelenlegi állapotát, idén mégis jól érzi magát a Ferrarinál. Csapattársa, Sebastian Vettel jobban teljesített az eddigi versenyek többségén, de most a finn sem küszködik annyira, mint tavaly, és az átszervezések után a csapatnál uralkodó hangulat is jobban tetszik neki.

„Sok jó csapat van a Forma-1-ben, de a Ferrari különleges" – mondta Räikkönen, aki 2007 és 2009 között már versenyzett az olaszoknál, majd a rali-világbajnokságba tett kitérője és két lotusos év után tavaly tért vissza. „Örülök, hogy a náluk töltött első évemben megnyerhettem a világbajnokságot. Azóta sokminden történt, de végül visszatértem a Ferrrarihoz, és a csapat még soha nem volt olyan jó, mint idén."

Bár az ő 2007-es sikere óta a Ferrari nem nyert egyéni világbajnokságot, Räikkönen szerint ehhez az istállóhoz még mindig szívesen igazolna mindenki, aki lehetőséget kap rá.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!