Vágólapra másolva!
A német pilóta szimpatizál az esőben unatkozó rajongókkal, de úgy véli, Hamilton kicsúszása is mutatja, hogy nem volt más választásuk, mint a bokszban maradni.

A hosszabb etapon a Mercedes figyelmét is felkeltette a frissített motort használó Ferrari. Sebastian Vettel elárulta, egyelőre minden a terveik szerint halad, de szerinte meglepő lenne, ha az ellenfeleik nem lennének gyorsak, ezért az eredményeknek egyelőre nem tulajdonított jelentőséget. A délutáni 2. helyezett német úgy vélte, tudnak még javulni, és nem volt teljesen elégedett az etapjaival sem, bár mások sem tudtak ideális köröket futni az eső megérkezése előtt.

„Remélem igen” – mondta Vettel azzal kapcsolatban, hogy elkaphatják-e a Mercedeseket. „Még nem sokat láttam a többiek eredményeiből, de (az autó) jónak tűnt, persze meg kell néznünk, hogy mások hol állnak” – magyarázta. „Mindenki gyorsított programot teljesített, így még nem világos, hogy ki, mivel foglalkozott. Óvatosnak kell lennünk az eltérő üzemanyagszintek és egyéb tényezők miatt” – mondta a német, aki együtt érzett az elázó, ráadásul az üres pálya miatt unatkozó rajongókkal is.

Vettel Kanadában is a Mercedesekre feni a fogát Forrás: AFP/Clive Mason

„Mondhatnánk, hogy túl sok víz volt a pályán az intermediate gumikhoz, de mindenkit meglepett, hogy milyen gyorsan jött az eső, és láthattuk, hogy ilyen időjárás közepette csak utasok vagyunk az autóban” – utalt Lewis Hamilton balesetére. „Ez nagyon rossz a szurkolóknak is, mert mi nem megyünk ki a pályára, ők pedig még el is áznak, de nem igazán van más választásunk. Amint felúszik az autó a víztükörre, tehetetlenné válunk.”

Az edzés után James Allison, a Ferrari technikai igazgatója reményét fejezte ki, hogy a csapat az új motorral az időmérő edzésen és a futamon is versenyképesek lehet, de elismerte, hogy a pénteki nap alapján ezt nem tudják biztosan megállapítani. „Normális esetben a hétvégéken többé-kevésbé ugyanazt a tervet követjük, de az olyan napokon, mint a mai, amikor az időjárás közbeszól, mindenki más programba kezd, így nehezebb megítélni a helyzetet” – magyarázta a brit mérnök.

Räikkönent megint a gumik foglalkoztatják

Kimi Räikkönen ezúttal közvetlenül, mindössze 6 ezredmásodperccel csapattársa mögött, a 3. helyen zárta a délutáni szabadedzést. A finn elmondta, a gumik felmelegítésével kapcsolatban vannak még teendőik, de nem küszködnek annyira, mint például Monacóban.

A finn elmondta, az időjárás szeszélyessége az ő programjának sem tett jót, nem tudott annyi kilométert megtenni, amennyit szeretett volna, de holnapra így is megpróbálnak előrelépni a beállítások terén. Ennek ellenére kijelentette: „Egyelőre minden úgy működik, ahogy azt vártuk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!