Vágólapra másolva!
A Belga Nagydíjig várnia kell a Saubernek, hogy ők is hozzájussanak azokhoz a fejlesztésekhez, amelyeket a Ferrari már Kanadában bevet. A svájci istálló a nyári szünet után további újításokat is bemutat.

Montrealban módosított erőforrást próbál ki a Ferrari, ami az idei szezon során először módosít az idén használt specifikáción. A gyári csapat mellett a Sauber versenyez az olaszok motorjaival, de a hinwili istállónak egyelőre várnia kell az új változat érkezésére. „Talán majd Spában, egyelőre maradunk ugyanannál a változatnál, amit az idén eddig használtunk” – jelentette ki Marcus Ericsson a Motorsport.com-nak.

A Sauber a tavalyi pontnélküli szezon után remek teljesítménnyel kezdte a szezont, részben a tavalyinál jóval hatékonyabb Ferrari erőforrásnak köszönhetően. A svájciak viszont az elmúlt versenyek során visszacsúsztak a középmezőnybe, és egyre esélytelenebbek a pontszerzésre. Az idén többször is meggyőző teljesítményt nyújtó Felipe Nasr szerint a nyári szünet után várható változás.

A Sauber még az 5., de az ellenfelek ostromolják a helyüket Forrás: AFP/Josep Lago

„Nem igazán tudtuk tartani az ellenfelek tempóját” – ismerte el a brazil. „Nagyon erősen kezdtük az évet, de képtelenek voltunk fenntartani az ütemet. Néhány jelentős fejlesztés érkezik, de ez csak a nyári szünet után várható” – nyilatkozta. „Most is vannak kisebb újítások, ezekkel kell kihoznunk a legtöbbet az autóból, majd remélhetőleg a nagy fejlesztésekkel előreugorhatunk.”

Hat futam után egyelőre Nasr áll jobban, a brazil újonc 16 ponttal a 9. helyen tartózkodik, Ericsson pedig a 15. helyezett 5 ponttal. A Sauber 21 ponttal az erős 5. pozíciót birtokolja, de a Force India, a Lotus, a Toro Rosso, és akár a McLaren is veszélyes lehet, amennyiben az ellenfelek kevesebb pontot veszítenek a további futamok során.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!