Vágólapra másolva!
Örül, hogy sértetlenül átvészelte a monacói balesetét, és annak sem kevésbé, hogy jól kijön a csapattársával.

Max Verstappent több társa, köztük Felipe Massa is keményen bírálta, miután a Monacói Nagydíjon hátulról megtorpedózta Romain Grosjean Lotusát. A fiatal, mindössze 17 éves holland azt állította, nem is kezdett előzésbe, csak váratlanul érte, hogy Grosjean a szokásosnál korábban fékezett – ez azonban a francia szerint nem igaz. Ő cáfolta, hogy szándékosan féktesztelte volna Verstappent, sőt azt mondta, hogy 5 méterrel később taposott a fékbe, mint az előző körben.

A baleset nyomán újra fellángolt a vita Verstappen tapasztalatlanságáról, ő azonban nem hagyja, hogy a történtek kizökkentsék. „Azt tanultam meg, hogy ennek nem szabad megismétlődnie" – mondta. „Előfordul az ilyesmi, de most tovább kell lépni, a kanadai versenyre kell koncentrálnom."

„Visszanéztem párszor a balesetet. Kemény volt, az eddigi legnagyobb a pályafutásom során. Örülök, hogy nem sérültem meg."

Verstappen Monacóban szenvedte el eddigi legnagyobb balesetét Forrás: AFP/Jean Christophe Magnenet

Verstappen az utolsó pontszerző helyért harcolt Grosjeannal, amikor az ütközés történt, végül azonban a csapattársa, Carlos Sainz lett a 10. Monacóban, neki így már 9 pontja van. Sainz a hat verseny közül négyszer pontot tudott gyűjteni, míg Verstappen csak egyszer – igaz, a Toro Rosso idei legjobb eredménye egyelőre az ő malajziai 7. helyezése.

Mivel a Red Bull várhatóan közülük választja majd ki, hogy kit léptessen elő a nagy csapatához, ők ketten mindenképpen riválisok, Verstappen azonban reméli, hogy ez nem megy a kapcsolatuk rovására. „Bízom benne, hogy nem fogja befolyásolni a viszonyunkat, mert jelenleg nagyon jól tudunk együtt dolgozni" – árulta el az El Pais-nak.

„Segítjük egymást, sokat beszélgetünk, és nem rejtegetjük a másik elől az információkat, mint ahogy az más istállóknál történik."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!