Társoldalunk:

Villeneuve: Az F1 nem támaszkodhat a rajongók véleményére

2015.05.27. 19:41

A korábbi világbajnok szerint a sportágnak abba kellene hagynia az új szurkolók hajszolását, inkább a meglévőket lenne érdemes jobban kiszolgálni. Újra olyan autókat látna, amelyeket nagyon nehéz vezetni.

Két közvélemény-kutatás is indult nemrég, amelyek célja, hogy felmérje a rajongók elvárásait és igényeit a Forma-1-gyel kapcsolatban. A versenyzők szakszervezete szerint fontosak az eredmények, az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve viszont úgy látja, „veszélyes a rajongókat kérdezni arról, hogy mit akarnak, mert a modern F1-ben rengeteg olyan elem van, amit pont ők szerettek volna.”

Az Autosportnak nyilatkozó kanadai szerint a közönség javaslatai „nyilvánvalóan nem váltak be”, mert szerinte „öt másodperc alatt nem lehet megoldásokat találni.” A szurkolók korábban elsősorban több előzést követeltek az F1-be, de Villeneuve úgy véli, ez nem hozott megoldást, mert továbbra is nagy az elégedetlenség, és a nézőszámok is csökkennek.

Villeneuve az 1997-es Magyar Nagydíjon: két méter széles Williams, V10-es Renault motor, tömött lelátókForrás: Williams F1

„Ezerszer több előzés van, mint korábban bármikor, az emberek mégis jobban unatkoznak, mint valaha. Igazából egy különleges Forma-1 hiányzik. Abba kellene hagyni az új rajongók utáni hajszát, és azokra koncentrálni, akik már most is azok” – javasolta a kanadai.

Villeneuve szerint az F1 attól lesz különleges, hogy olyan autókkal versenyeznek benne, „amelyeket senki sem képes uralni. Olyan autókra van szükség, amelyeket rendesen csak tíz srác tud vezetni a világon, további tíz pedig legalább túl tudja élni kalandot, ahogy ez régen is volt. Őrülten gyors autókra. Az F1-nek ismét minden téren extrémmé kell válnia.”

A Forma-1 Stratégiai Munkacsoportja éppen nemrég jelentette be, hogy 2017-től megpróbálják jelentősen felgyorsítani az autókat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!