Vágólapra másolva!
Az időmérőt megnyerő Lewis Hamilton korábban még sosem indulhatott az első rajthelyről Forma-1-es futamon a hercegségben, és eddig győznie is csak egyszer sikerült. Nico Rosberg bevallotta, hogy hibázott a gyors körében.

A Mercedes versenyzői Monacóban is kisajátították az első rajtsort maguknak, Lewis Hamilton közel 4 tizeddel verte meg csapattársát, Nico Rosberget. A brit a 9. Monacói Nagydíján szerezte meg első itteni pole pozícióját, ami az idén már az 5., karrierje során pedig a 43. edzéselsőség volt. Hamilton remek kört futott (csak 1,5 másodperccel maradt el a körrekordtól), de a dolgát nagyban megkönnyítette, hogy a Q1-ben és a Q2-ben élen záró csapattársa, Nico Rosberg elfékezte magát az utolsó gyors körében.

Lewis Hamilton majdnem befért 1:15 alá Forrás: Mercedes

„Legutóbb a 2006-os GP2 versenyen indulhattam itt az élről” – nyilatkozta elégedetten a kétszeres világbajnok. „Nyilvánvalóan abban reménykedem, hogy majd jó eredményt érek el a versenyen, de még a munka felén sem vagyunk túl” – folytatta.

„Nem tekintem mérföldkőnek, de kétségkívül ez egy fontos nap számomra. Minden évben adódott probléma: volt, amikor nem volt elég jó az autóm, valami akadályozott, vagy megvolt az autóm, de nem tudtam megszerezni vele a pole-t. Most el sem tudom mondani, milyen boldog vagyok, különösen azért, mert ez nem volt épp egy könnyű időmérő. Nem volt meg a kellő ritmusom az utolsó két körig, ezért amikor áthaladtam a célvonalon, nagyon elégedett voltam. Ma nehéz volt munkára fogni a gumikat. Kellett egy kivezető kör, egy felmelegítő kör, aztán lehetett csak gyors kört futni. És ezt mindkét szettel el kellett játszani” – fejezte be Hamilton.

Rosberg ezúttal nem bírta a nyomást

Rosberg a Q2 és a Q3 végén is elfékezte magát az első kanyarban, a Sainte Devote-ban, utóbbi azt jelentette, hogy lemondhatott az első rajtkockáról. „Velem pont a fordítottja történt, mint Lewis-szal, mivel az időmérő első felében jó volt a ritmusom, amit nem mondhattam el magamról az egész hétvégén. De aztán a végén elvesztettem a fonalat.

„Megpróbáltam nyomni, mert tudtam, hogy Lewis gyors lesz, de átléptem a határt, és nem jött össze. Ez van” – nyilatkozta a német, aki sorozatban harmadik pole pozícióját szerezhette volna meg hazai versenyén. „Nagyon nehéz lesz a verseny, de ma éjjel a barcelonai rajtomról fogok álmodni, és abban reménykedem, hogy meg tudom majd ismételni” – tette hozzá.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!