Vágólapra másolva!
A spanyol korábbi csapattársa, Felipe Massa nem hiszi, hogy a kétszeres világbajnokot hidegen hagyja a Ferrari teljesítményének javulása. Nem látja akadályát, hogy Valtteri Bottas a Scuderiához igazoljon.

Érdeklődve figyeli a közvélemény Fernando Alonso megpróbáltatásait a McLarennél, miközben volt csapata, a Ferrari folyamatosan a dobogóra juttatja az egyik pilótáját, ráadásul utódja, Sebastian Vettel egy futamot is meg tudott nyerni. Alonso saját elmondása szerint élvezi a wokingi istállónál végzett munkát, és nem akart ismét 2. lenni a Scuderia autójával, de egykori csapattársa nem hisz neki.

„Persze, hogy nem” – jelentette ki Felipe Massa. „Szerintem Alonsónak ki kellett találnia valamilyen magyarázatot, amivel indokolni tudja az inkább negatív, semmint pozitív váltást. A Ferrari igen jelentős fejlődésen ment keresztül. Néha nehéz bevallani, ha az ember hibázott” – vélte a brazil, aki szerint a Scuderia „ma már egy másik csapat”, melynek korábbi beiktatásával talán ő is megtarthatta volna a helyét Maranellóban.

Massa szerint Alonso hibázott, amikor átült a McLaren Hondába Forrás: LAT Photographic

Manapság viszont már inkább csapattársát, Valtteri Bottast hozzák összefüggésbe a Ferrari egyik ülésével, Massa szerint azonban fő egyelőre még nem hagyja el a grove-i istálló kötelékét. „Lehetséges, hogy belevág, de nem hiszem, hogy már jövőre, mert a Williamsnek opciós szerződése van rá. Később viszont lehet, mert a Ferrari versenyképesebb, ismét esélyesek a győzelemre, és a bajnoki címért küzdhetnek. Ha jó ajánlatot kap, miért ne fogadná el?” – lamentált.

A szerdai sajtótájékoztatón Kimi Räikkönen érdemben nem kommentálta a jövőjével kapcsolatos kérdést, Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke viszont a Sky Italiának kijelentette, nagyon elégedett a Jégemberként is emlegetett, „nagyon-nagyon gyors” pilóta munkájával és lelkesedésével. „Amikor eljön az ideje, tárgyalunk az elnökünkkel, és vagy így, vagy úgy, az ő jóváhagyásával bejelentést teszünk majd” - ígérte.

Räikkönen a pilótapiac kulcsembere

Mivel Lewis Hamilton további három évre elkötelezte magát a Mercedes mellett, a topcsapatok között jövőre csupán a Ferrarinál – és adott esetben a Red Bullnál – lehet szó üresedésről, így a 2016-os átigazolási szezon alakulása nagyban attól függ, hogy Räikkönent megtartja-e a Ferrari. Arrivabene elmondása alapján erre jó esély van.

„Koncentráljunk Kimire, mivel mindannyian reméljük, hogy úgy teljesít a továbbiakban is, ahogy most, hiszen az előző futamokon előfordult, hogy mindenkinél gyorsabb volt” – mondta az olasz a La Gazzetta dello Sportnak, de nem igazán akarta fejtegetni, hogy kit igazolna a 2007-es bajnok helyett. „Bottast vagy (Nico) Hülkenberget?” – felelte. „Annyi pilóta akad a paddockban, hogy nagy hiba lenne bárkit is kiemelni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!