Vágólapra másolva!
A francia gyártó visszatérne az F1-be, de a sport nagyura szerint az ötleteik csak ártanának a küzdelemnek.

Bernie Ecclestone tetszését nem nyerték el a Michelin feltételei, amelyeket a francia cég sportigazgatója a hét elején a Forma-1-es visszatérés kapcsán szellőztetett meg. Pascal Couasnon azt mondta, a Michelin a korábbi álláspontjával ellentétben kizárólagos gumiszállítóként is hajlandó lenne szerepelni a világbajnoki sorozatban, de csak akkor, ha a kerekek méretét 18 collra növelnék, és a gumiknak nem kellene olyan gyorsan elkopniuk, mint most.

Cousnon kritizálta a Pirellit is, amiért szerintük nem képes tartósabb abroncsokat gyártani, Ecclestone azonban hangsúlyozta, hogy az F1 kifejezett kérésére követik ezt az utat, és azt mondta, a Michelin javaslatai csak ártanának a sportnak.

„Csupa olyasmit akarnak, amit mi nem. Ellene mennének mindannak, amit a Pirellinek a kéréseinket követve volt bátorsága bevállalni, marhára feldobva a versenyeket" – nyilatkozta Ecclestone. „Kőkemény gumikkal ezt mind elfelejthetnénk."

Az F1 érdeke az első

Ecclestone úgy véli, a Pirelli még úgy is hajlandó alárendelni magát az F1 érdekeinek, hogy ez a marketing szempontjából nem előnyős számukra. „A Pirelli már eljutott odáig, hogy pontosan tudja, mit várunk tőle" – mondta. „Mindig nehéz helyzetben vannak, mert ha necces gumikat gyártanak, azonnal ízekre szedik őket. Mégis készek bevállalni ezt."

Ecclestone-nak nem kellenek a Michelin gumijai Forrás: AFP/Samuel Kubani

„A Michelin csak kőkemény gumikat csinálna, amiket januárban feltennének az autókra, aztán fent hagynák decemberig, mert nem akarnák kitenni magukat a kritikáknak."

Ecclestone szerint „borzalmasan néznek ki" a Michelin által előnyben részesített, a Formula E-ben használt 18 collos kerekek, pedig ezekre a Pirelli is szívesen áttérne. „Azt szeretnénk, ha az autók agresszíven néznének ki, ahogy igazi versenyautókhoz illik" – jelentette ki. „A Pirelli mindig megteszi, amit kérünk tőle. Ha akarnánk, bevállalnák a 18-as felnit is."

„De folyamatosan megváltoztatjuk, amit nem kéne, és nem változatjuk meg azt, amit kéne."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!