Társoldalunk:
Hírlevél

Red Bull: Csak az Audi tarthat minket az F1-ben

2015.05.12. 11:31

Hosszú idő után először a német konszern részéről sem tagadták egyértelműen az F1-es terveket, de a Red Bull szerint hivatalos tárgyalások egyelőre nem zajlanak a részvételről.

Ismét az F1-ből való kiszállással fenyegetőzik a Red Bull egyik magas rangú képviselője, a cég tanácsadójaként dolgozó Helmut Marko. Az osztrák vállalat elégedetlen brit csapata eredményeivel, amiért elsősorban az erőforrást szállító Renault-t, de a szabályokat, és újabban már a saját versenyzőiket is okolják. A Red Bullt az elmúlt hetek során többször is hírbe hozták a Volkswagen csoporttal és kifejezetten az Audival, amelynek esetleges F1-es részvételéről már régóta pletykálnak.

„Amennyiben nem lesz versenyképes motorunk a közeljövőben, akkor az Audi vagy beszáll, vagy mi fogunk távozni” – közölte Marko a BBC-vel. „Rengeteg pletyka kering erről, de hivatalos felkérés vagy tárgyalás még nem történt. A VW csoport vezetésének először rendeznie kell a sorait, és tisztázni, hogy ki irányítja majd a VW márkát, ezután gondolkodhatnak el a motorsportokban való részvételükön. Felvettem már a telefont, de nem azokkal az emberekkel beszéltem, akikre gondolnak.”

A Red Bull jobb motort akar, hogy a versenyzőik ne csak egymással csatázzanakForrás: 2015 Getty Images/Lars Baron

A Volkswagen csoport igazgatótanácsában nemrég palotaforradalom ment végbe, ennek során a híresen F1-ellenes Ferdinand Piech, az autógyártó óriás volt elnöke kénytelen volt lemondani posztjáról, és távozni a vállalattól. Úgy hírlett, hogy Piech elsősorban Bernie Ecclestone miatt tartotta távol a VW márkáit az F1-től, de erről Ecclestone maga nem hallott korábban. A brit üzletember kijelentette, el akarja kerülni a Red Bull távozását, és megérti az elégedetlenségüket. A VW esetleges beszállásával kapcsolatban elmondta, „remek lenne” az F1 számára.

A németek viszont továbbra sem kapkodnak. „Az életben nyitva kell hagyni a lehetőségeket” – mondta Rupert Stadler, az Audi elnöke az Auto Expressnek az esetleges F1-es szereplés kapcsán. „Már most is eléggé tele vagyunk sikeres motorsport projektekkel. Az F1-gyel majd meglátjuk, mi lesz. Ez egy a lehetőségek közül az Audi számára. Talán nem épp most, de így is egy opció” – jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!