Vágólapra másolva!
Úgy véli, a Toro Rosso egy ütőképesebb hajtáslánccal meg tudná szerezni az 5. helyet a bajnokságban. Bosszantják a sorozatos műszaki hibák.

A Renault idén már csak két istállónak, a Red Bullnak és a Toro Rossónak szállít motort, és egyikük sincs megelégedve a francia gyártó munkájával. Mindkét csapatot sorozatos motorhibák hátráltatták az idény első négy futamán, és azzal is tisztában vannak, hogy a megengedettnél több erőforrást fognak elhasználni a szezon során.

A Toro Rosso fiatal újonca, Max Verstappen úgy véli, a csapata idén akár az 5. helyet is megszerezhetné a konstruktőri bajnokságban, a gyenge és megbízhatatlan hajtáslánc miatt azonban erre egyre kevesebb az esélyük. „Szerintem az autónk képes lenne rá – a hátuljában lévő tárgy a probléma, ami kicsit egy rémálomra emlékeztet" – utalt a Renault-motorra. „Nem fogok hazudni erről, úgyis láthatja mindenki."

Verstappen motorja Kínában is elfüstölt Forrás: AFP

A Toro Rosso biztatóan kezdte az idényt, többször még a Red Bull autóinál is gyorsabbnak bizonyultak. A műszaki hibák miatt azonban sok pontot veszítettek, és jelenleg csak a tabella 7. helyén állnak. Verstappen csak egyszer, Malajziában tudott pontszerző helyen célba érni, a másik három futamot technikai problémák miatt adta fel. Azt állítja, Bahreinben az egész verseny alatt küszködött a motorjával.

„Az első bokszkiállás után már biztonsági üzemmódban kellett használnom" – nyilatkozta az Autosportnak. „Egyszerűen nem volt erő a motoromban."

„Az egyenesekben nagyon sok erő elszállt belőle, katasztrófa volt. Úgy éreztem, mintha egy helyben álltam volna a többiekhez képest" – panaszkodott. „Olyan szakasza is volt a versenynek, amikor csak egyedül autózgattam, és vártam, hogy lekörözzenek."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!