Vágólapra másolva!
A brit reméli, hogy Alonso hamarosan ismét az élmezőnyben csatázhat, hiszen minden idők egyik legjobb pilótájának tartja. Sajnálja, hogy egyelőre szerencsétlen döntésnek bizonyult a csapatváltása.

Lewis Hamilton a BBC honlapján írt rovatában elismerte, sajnálja Fernando Alonsót, amiért a számos problémával küzdő McLaren-Hondával egyelőre csak a mezőny hátsó felében küszködik. Miközben Hamilton négy futam után magabiztosan vezeti a bajnokságot, Alonso eddig egyetlen pontot sem tudott szerezni, mióta a télen visszatért a McLarenhez.

Noha Hamilton és Alonso kapcsolata rendkívül elmérgesedett, amikor 2007-ben csapattársak voltak a McLarennél, az utóbbi években nagy tisztelettel nyilatkoznak egymásról. A címvédő most is elismerte, hogy Alonso jobbat érdemel a jelenlegi helyzeténél. „Fernando érdekében is remélem, hogy a lehető leghamarabb visszatér az élmezőnybe. Már sokszor mondtam, hogy az egyik leggyorsabb és legtehetségesebb riválisomnak tartom, sőt szerintem minden idők egyik legjobb F1-es pilótájáról van szó" – jelentette ki.

Alonso öt év után hagyta el a Ferrarit az előző idény végén, miután 2014-ben egyetlen futamot sem tudtak nyerni. Az olasz istálló azonban az idei szezonra feltámadt: a Mercedes mögött a második erőt képviselik, és az Alonso helyére érkezett Sebastian Vettel már futamgyőzelmet is aratott.

Alonso egyelőre küszködik a McLaren-Hondával Forrás: AFP

„F1-es versenyzőként nagyon nehéz meghozni ezeket a döntéseket" – mondta Hamilton Alonso csapatváltásáról. „Amikor eldöntjük, hol szeretnénk vezetni, még nem tudhatjuk, mi vár ránk. Fernando helyzete hasonlít az enyémhez, amikor 2012 végén elhagytam a McLarent, és átjöttem a Mercedeshez. Én jól jártam ezzel – ha nem hoztam volna meg ezt a döntést, akkor borzalmas évem lett volna 2013-ban, és tavaly nem lettem volna világbajnok."

Érthető a döntése

Hamilton szerint érthető, hogy Alonso új kihívásokra vágyott. „Öt évig kitartott a Ferrari mellett, és egyszer sem kapott olyan autót, amellyel megnyerhette volna a címet" – írta. „Nem tudom, mi történt köztük, de nyilván elege lett valami miatt, és a távozás mellett döntött. Szerencsétlen helyzetbe került, hiszen a Ferrari idén fantasztikus autót épített."

A brit szerint igazságtalan lenne, ha Alonso nem tudna újabb világbajnoki címet nyerni. „Tragédia lenne, ha kétszeres világbajnokként kellene visszavonulnia, hiszen ez biztosan nem a képességei miatt alakulna így" – jelentette ki a tavaly óta szintén kétszeres bajnok brit.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!