Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok menedzsere, Sabine Kehm mindent megtesz azért, hogy semmilyen információ ne szivároghasson ki a német egészségi állapotáról. A Schumachert kezelő orvosok is nagyon szigorú titoktartási nyilatkozatot írtak alá.

A 2013 decemberében súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher állapotáról már hónapok óta nem érkezett hivatalos tájékoztatás, és az utóbbi időben a sajtóban is egyre ritkábban találkozunk a hétszeres világbajnok lábadozásáról szóló cikkekkel és találgatásokkal. Az olasz Autosprint szerint az információk hiánya „meglepő", különösen a Schumacher balesetével korábban rengeteget foglalkozó német és svájci lapok esetében, hiszen ők közelebbi forrásokból tájékozódhatnak.

Az Autosprint úgy tudja, a nagy csend elsősorban Schumacher menedzserének, Sabine Kehmnek köszönhető, aki nagy erőfeszítések árán tartja távol a súlyos fejsérüléséből lábadozó németről írni próbáló újságírókat. Kehm állítólag perrel fenyegeti az összes olyan újságot, amely a legkisebb információt is közölni szeretné Schumacher egészségi állapotáról. Az exversenyzőt otthonában ápoló orvosi stábot is szigorú titoktartási nyilatkozat aláírására kötelezték, ezért tőlük sem szivároghat ki semmilyen információ.

Schumacher állapotáról régóta nem közöltek hivatalos információt Forrás: AFP

Az olasz lap rámutatott, hogy a tavalyi Japán Nagydíjon szintén súlyos fejsérüléseket szenvedett Jules Bianchi családja másképp kezeli a helyzetet. A francia pilóta édesapja időnként nyilatkozik a sajtónak, még akkor is, ha komolyabb változásról nem tud beszámolni a fia állapotát illetően. Philippe Bianchi legutóbb elmondta, a fiának inspiráló üzeneteket küldő rajongók iránti tiszteletből döntött úgy, hogy beszél a jelenlegi helyzetről, és újabb fejlemények esetén is a nyilvánosság elé fog állni.

Bianchi az október elején történt balesete óta továbbra is kómában van, és az édesapja elmondta, senki nem tudja, mennyi esélye van a felépülésére.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!