Vágólapra másolva!
Megmagyarázta, hogy miért nem indított keményebb támadást Hamilton ellen, és hozzátette, hogy egy „konstruktív” megbeszélés után tisztázták a Sanghajban történteket a Mercedesnél.

Miután a Kínai Nagydíj végeztével arra panaszkodott, hogy Lewis Hamilton veszélyeztette a versenyét, Nico Rosbergre össztűz zúdult. Sokan úgy érezték, csak gyerekes hiszti volt a részéről, amikor azzal vádolta a csapattársát, hogy kiszolgáltatta őt a mögötte haladó Sebastian Vettelnek, de a nagydíjhétvégét követő videóüzenetében Rosberg kitartott az állítása mellett.

„Azt mondják, siránkoztam? Mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét" – mondta. „Hogy miért nem támadtam? Értem a kérdést, mert kívülről talán nem egyértelmű a válasz. Az volt az oka, hogy az első etapban megpróbáltam rohamot indítani ellene, ez azonban nem vált be. Csak arra volt jó, hogy tönkretegyem a gumijaimat."

„A második etapban nem volt értelme megismételnem ugyanezt, mert Vettel közvetlenül mögöttem volt, és a második helyemet is veszélybe sodortam volna, ha teljesen kinyírom a gumikat. Így Vettelnek jó esélye lett volna rá, hogy megelőzzön."

„Az egyetlen lehetőségem Lewis megelőzésére a verseny végén kínálkozott volna, ezért arra is próbáltam gyúrni."

Rosberg úgy érezte, Hamilton feltartotta őt Forrás: AFP

Rosberg azonban addigra, a közepes keverékű gumikon lemaradt Hamiltontól, akinek csak a második etapig sikerült a nyomában maradnia. Már a rádión arra panaszkodott, hogy Hamilton túl lassú tempót diktál, de közelebb nem akar menni hozzá, mert annak a gumijai látnák kárát.

Bár Rosberg a futamot követő sajtótájékoztatón szemtől szembe is megvádolta Hamilton azzal, hogy akadályozta őt, másnapra megbékült. „A verseny után nagyon feszült volt a hangulat, de leültünk, és jót beszélgettünk a történtekről" – mondta. „Sok konstruktív kritika hangzott el, ezért mindannyian túltettük magunkat rajta."

A Mercedes vezérkara megvédte Hamiltont, mondván, nem szándékosan hátráltatta Rosberget, de Niki Lauda azt sem róná fel neki, ha mégis direkt csinálta volna. „Igen, biztos önző módon vezet" – vélte. „Fogalmazzunk úgy, hogy ezek a srácok mind egoista gazfickók. Csakis így lehet vb-t nyerni, ez ősidők óta érvényes."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!