Vágólapra másolva!
Lauda szerint a brit semmi rosszat nem csinált a Kínai Nagydíjon, egyszerűen jobb volt Rosbergnél. Wolff is biztos benne, hogy Hamilton nem szándékosan tartotta fel Rosberget.

A Kínai Nagydíj után Nico Rosberg rendkívül csalódottan nyilatkozott, amiért a csapattársa, Lewis Hamilton szerinte indokolatlanul lassan hajtott a verseny egyes szakaszaiban, és ezzel hátrányosan befolyásolta az ő versenyét. Hamilton nem értette a csapattársa kifakadását, hiszen ő csak a gumikkal szeretett volna spórolni, és elmondása szerint amúgy sem az ő dolga, hogy Rosberg versenyét segítse.

Toto Wolff közvetlenül a verseny után azt mondta, még korai lenne állást foglalni a vitában. Azóta lezajlottak a futam utáni megbeszélések, és a Mercedes vezetősége egyetért abban, hogy Hamilton taktikája nem volt sportszerűtlen. Lauda szerint a brit „egyszerűen jobb volt" ezen a hétvégén, az pedig természetes, hogy a saját érdekeit helyezte előtérbe.

„Persze, hogy önző módon vezet, mégis mi mást tenne? Ezek a srácok egocentrikusak, sőt még annál is többek" – jelentette ki. „Csak így lehet futamokat és bajnokságokat nyerni, ezért mindegyikük ugyanolyan. Nico is ugyanolyan, mint Lewis."

Lauda szerint Rosberg sem teljesített rosszul Sanghajban, és az adatokból láthatták, hogy az egész versenyen nagyon keményen hajtott. Biztos benne, hogy a csapaton belüli harc az egész idényben jellemző lesz. „Küzdenek egymással, de ez normális. A végén majd lenyugszanak, de Bahreinben újra elkezdődik a csata."

Lauda szerint Hamilton egyszerűen jobb volt Kínában Forrás: AFP

Nincs ellenségeskedés

Wolff hozzátette, a futam utáni megbeszélésen mindent tisztáztak, és „egyáltalán nem volt ellenséges a hangulat." „Ma sokkal pozitívabb volt a légkör, mert egyetlen hibát sem követtünk el a versenyen. Tudom, hogy mást szeretnének hallani, de összességében mindenki jó hangulatban volt" – mondta. Szerinte biztos, hogy Hamilton nem szándékosan tartotta fel Rosberget.

„100 százalékig biztos vagyok benne, nem az volt a célja, hogy Nico lelassítson, és a harmadik – vagy még rosszabb – helyen végezzen" – jelentette ki. „Nem is tudta, hogy Nico mögött hol vannak a többiek. Csak annyit tudott, hogy sokkal tovább ki kell bírnia a gumijának, mint a hétvége során bármikor."

Wolff azonban hozzátette, hogy a futam közben értették, miért bosszankodik Rosberg, és ők is aggódva figyelték a fejleményeket. „Ha Lewis kiesett volna, akár el is veszthettük volna a versenyt. Sokat beszéltünk a bokszban a lehetséges következményekről, de Lewis ezt nem tudhatta. Szerintem itt senkit nem lehet hibáztatni" – vélekedett.

Az osztrák elmondta, a Mercedes közel állt ahhoz, hogy rászóljon Hamiltonra, de végül nem tették. „Az a helyzet is előállhatott volna, hogy veszélybe kerül a győzelmünk a Ferrari ellen. Ekkor meg kellett volna hoznunk egy népszerűtlen döntést" – utalt arra, hogy beleavatkoztak volna a versenybe.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!