Vágólapra másolva!
Rosberg szerint egy körön a Mercedes a leggyorsabb, de a versenytempóval kapcsolatban már bizonytalanabb. Hamilton a közepes gumik működésével volt elégedetlen Kínában.

A Mercedes a Kínai Nagydíj péntek délelőtti szabadedzésénesélyt sem adott a többieknek arra, hogy a közelükbe férkőzzenek, Lewis Hamilton a gyakorlást harmadikként záró Sebastian Vettelre is 1,1 másodpercet vert. A délutáni edzésen is a címvédő volt a leggyorsabb, de ezúttal Kimi Räikkönen a Ferrarival be tudott férkőzni a gyors körében kisebb hibát vétő Nico Rosberg elé.

Hamilton előnye délután is jelentős, majdnem fél másodperces volt a Ferrari előtt, a Mercedesnél azonban ennek ellenére nem lehetnek teljesen nyugodtak. A németek autói egy körön Malajziában is gyorsabbak voltak, a futamon azonban a remek versenytempójának és a gumikkal való bánásmódjának köszönhetően a Ferrari ünnepelhetett. A hosszú etapos tempójuk alapján elképzelhető, hogy vasárnap megint fel tudják venni a versenyt a Mercedesszel, és ezzel Hamilton is tisztában van.

„Úgy tűnt, elég szoros a helyzet a Ferrari és köztünk, és Nico is közel van, szóval biztosan szoros versenyt látunk majd" – nyilatkozta a nap végén. Elismerte, hogy a gumikkal Sanghajban sem tökéletesen elégedett, ezért akár Kínában is legyőzhetik őket, de szerinte még korai lenne komoly következtetéseket levonni. „Őszintén szólva nem igazán tudom, hány kört futottam az egyes abroncsokon, de a közepes gumikat nem éreztem túl jónak. Még ki kell elemeznünk, hogy is állunk valójában – a lágy gumikkal korántsem volt ilyen rossz a helyzet."

Hamilton optimista, de tart a Ferraritól Forrás: AFP

Rosberg optimista

Hamilton annak is örült, hogy a problémás malajziai szabadedzések után ezúttal mindkét gyakorlást teljes mértékben kihasználhatta. Szerinte az új fejlesztéseiknek köszönhetően a Mercedes elég erős lesz ahhoz, hogy az élen zárja a hétvégét, de ehhez „minden eddiginél keményebben kell dolgoznunk." Optimistán nyilatkozott Rosberg is, aki persze szintén tisztában van vele, hogy a versenyen erősebb lehet a Ferrari, mint az edzéseken.

„Jónak tűnik a formánk, és nagyszerű autónk van" – jelentette ki a német, aki délelőtt 5 tizedet, délután pedig az utolsó kanyarban elkövetett hibája miatt több mint egy másodpercet kapott Hamiltontól. „Kipróbáltam a füvön egy másik ívet, de úgy tűnik, nem volt jó megoldás" – viccelődött. „Egy körön szerintem mi vagyunk a legjobbak, de a versenytempónkat még meg kell vizsgálnunk."

Rosberg elmondta, délelőtt kipróbálta a Mercedes új első szárnyát, és rengeteg adatot gyűjtöttek, ezért „nagyon hasznos" edzésen vannak túl.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!