Vágólapra másolva!
Listát publikált az F1 leggazdagabb versenyzőiről egy cég. Michael Schumacher még mindig magasan kiemelkedik közülük, de még a 10. helyezett versenyzőnek sem lesznek soha anyagi gondjai. Megéri a Ferrarihoz szerződni.

A hírességek magánvagyonának feltérképezésére specializálódott Wealth-X szerint Michael Schumacher minden idők leggazdagabb F1-es versenyzője. A nem túl meglepő eredményen felül a nyilvánosságra hozott top 10-es listán összesen hat jelenlegi vagy egykori Ferrari-pilóta szerepel, három német és négy brit versenyző, de mindössze négy már visszavonult, és hat aktív sportoló.

1. Michael Schumacher – 780 millió dollár
2. Fernando Alonso – 220 millió
3. Kimi Raikkonen – 180 millió
4. Eddie Irvine – 180 millió
5. Lewis Hamilton – 110 millió
6. Jenson Button – 100 millió
7. Alain Prost – 70 millió
8. David Coulthard – 70 millió
9. Sebastian Vettel – 45 millió
10. Nico Rosberg – 30 millió

A lista nem tér ki arra, hogy a versenyzők a vagyonuk mekkora részét kapták közvetlenül a csapataiktól, és mennyi pénzt kerestek egyéb szponzorációs együttműködésekből, a befektetéseikből vagy más forrásokból.

Schumacher nemcsak az F1-ben, hanem összességében is korának egyik legjobban fizetett sportolója volt , így nem meglepő, hogy a becsült vagyona a top 10-es lista összesített pénzének 43%-át teszi ki. Azt viszont érdemes megfigyelni, hogy a 2006-ban bemutatkozott Nico Rosberg, valamint a 2007-ben érkezett Lewis Hamilton és Sebastian Vettel keresete között lényeges eltérés van.

Bár Vettel közülük a legsikeresebb, jelentősen kevesebbet keresett eddig, mint Hamilton. Igaz, hogy bő két évvel fiatalabb a világbajnoki címvédőnél, aki várhatóan tovább növeli majd a tartalékait, ha meg tud egyezni a Mercedesszel a szerződéshosszabbításról.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!