Vágólapra másolva!
Oldalütés érhette a kétszeres spanyol világbajnok sisakját, ez indokolhatta a szokásosnál hosszabb kórházi megfigyelést. Alonso otthonában pihen a csütörtökön kezdődő teszt alatt, de az Ausztrál Nagydíjon várhatóan részt tud venni.

Szerdán elhagyhatta a barcelonai kórházat Fernando Alonso, aki vasárnap szenvedett balesetet a katalán város melletti F1-es pályán, számolt be róla az El Mundo Deportivo. A spanyol sportlap szerint a McLaren pilótája oviedói otthonában folytatja a felépülést, és ki kell hagynia az e heti teszteket, de az Ausztrál Nagydíjon várhatóan el tud majd indulni.

A lap úgy tudja, hogy Alonsót 15 G-s erőhatás érhette, ami az F1-es balesetek szintjén nem kiemelkedően magas, viszont a sisakját megüthette a McLaren pilótafülkéjének oldala. Ez okozhatta az agyrázkódást, amely miatt az ütközésre sem emlékszik, és egy ideig az eszméletét is elvesztette.

Alonso nem ül autóba a héten Forrás: McLaren

A McLaren és Alonso menedzsere szerint átlagos tesztbaleset történt. Nem találtak arra utaló jelet, hogy műszaki hiba vagy a pilóta rosszulléte okozta volna az ütközést, amely során az autó nem tört össze látványosan, de a wokingi csapat már nem lépett vele újra pályára.

A baleset után több elmélet is szárnyra kapott, hogy áramütés vagy füstmérgezés érte a versenyzőt, de a McLaren ezeket cáfolta, és egy fotón látható, feltételezett égésfoltról is kiderült, hogy csak árnyék.

Alonso távolmaradása esetén várhatóan Jenson Button több időt tölthet a McLarenben a fennmaradó négy barcelonai nap során, de a McLaren már megerősítette, hogy Alonsót az idénre tesztpilótának lefokozott Kevin Magnussen fogja helyettesíteni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!