Vágólapra másolva!
A Stratégiai Munkacsoport éppen kedden ülésezik a sport reformjaival kapcsolatban, a Ferrari ízelítőt akart adni a jövőből.

Nagyobb gumik, szélesebb autók – többek között ezek az ötletek is szerepelnek a napirenden a Forma-1 Stratégiai Munkacsoportjának keddi ülésén, amelyen a sport renoméjának helyreállítását célzó reformtervezet kerül majd napirendre. Bár a legnagyobb figyelem az új hibrid hajtáslánccal elveszett hanghatás visszaállítására és az 1000 lóerős motorokra irányult, az F1 jövőjét alakító testületnek más elképzelései is vannak, hogy visszacsábítsa a nagydíjak fogyatkozó közönségét.

A Ferrari F1-es koncepcióautója Forrás: Ferrari

Az Autosport úgy tudja, a Stratégiai Munkacsoport múlt heti ülésén a Red Bull és a McLaren is mutatott fantáziarajzokat a 2017-től tervezett autók külsejéről, de egyik sem volt annyira radikális, mint a Ferrari által most a nyilvánosság elé tárt koncepcióautó. A futurisztikus dizájnt több hét alatt, a csapat aerodinamikai részlegével együttműködve alkották meg, de természetesen kicsi a valószínűsége, hogy a versenyautók külseje tényleg ennyire megváltozzon pár éven belül.

Az autó aerodinamikai profilja is teljesen más, mint a mostaniaké, de ebben a formában szinte biztosan nem valósul meg Forrás: Ferrari

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!