Vágólapra másolva!
A jerezi teszten három Mercedes-motoros autó érte el a legnagyobb végsebességet, Räikkönen a Ferrarival 7 km/ó-val lassabb volt Massánál és Rosbergnél.

Az első előszezoni teszt négy napjából hármon is a Ferrari futotta meg a legjobb időt, az első két napon Sebastian Vettel, a negyediken pedig Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb. Mivel a gyakorlás harmadik napján szintén egy Ferrari-motoros autó, Felipe Nasr Saubere végzett az élen, úgy tűnt, hogy az olaszok a télen áttörést érhettek el a motorfejlesztés terén.

Az Autosport azonban megszerezte azt a listát, amelyen az egyes autók által elért legnagyobb végsebességeket tüntették fel. Ebből jól látszik, hogy ebben a tekintetben Jerezben is a Mercedes motorjaival hajtott autók voltak a legjobbak: a williamses Felipe Massa és a mercedeses Nico Rosberg azonos, 307,6 km/ó-s tempóval végeztek az élen, de Pastor Maldonado is csak 0,8 km/ó-val maradt el tőlük az idén már szintén Mercedes-motoros Lotusszal. A németek erőforrásait használó negyedik istálló, a Force India nem vett részt a jerezi teszten.

Az egyenesben senki nem volt gyorsabb a Mercedesnél Forrás: AFP

A negyedik legjobb értéket Max Verstappen Toro Rossójánál és Marcus Ericsson Sauberénél mérték, de ők - a Renault és a Ferrari motorjával – már 4 km/ó-val elmaradtak Rosbergéktől, Räikkönen lemaradása pedig már majdnem 7 km/ó volt. A Ferrarinál csak Räikkönen tempóját tudták elemezni, Vettel végsebességéről a transzponder hibája miatt nincsenek adatok.

A lista utolsó helyét nem meglepő módon Jenson Button foglalja el, aki az első teszthéten még küszködő McLaren-Hondával csak 277,6 km/ó-s tempót ért el.

A Jerezben elért végsebességek:

1. Massa (Williams-Mercedes) 307,6 km/ó
2. Rosberg (Mercedes) 307,6 km/ó
3. Maldonado (Lotus-Mercedes) 306,8 km/ó
4. Verstappen (Toro Rosso-Renault) 303,3 km/ó
5. Ericsson (Sauber-Ferrari) 303,3 km/ó
6. Räikkönen (Ferrari) 300,8 km/ó
7. Kvjat (Red Bull-Renault) 294,2 km/ó
8. Button (McLaren-Honda) 277,6 km/ó

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!