Társoldalunk:
Hírlevél

Tényleg a Mercedes uralta a jerezi tesztet?

2015.02.06. 16:48

A Mercedes valószínűleg tényleg nem hajtotta ki magát a héten, de attól, hogy kevesebb kilométert tett meg, a Ferrari sem volt kevésbé megbízható. Összesített legjobb köridők és minden más statisztika az első teszthétről.

A 2015-ös előszezon első teszthetében a Ferrari érte a legjobb időeredményeket, és a Mercedes tette meg a legtöbb kört. Ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az előbbi a leggyorsabb, az utóbbi pedig a legmegbízhatóbb; ami azt illeti, a Mercedes valószínűleg nem hajtotta ki magát, a Ferrarinak pedig – jóllehet, nem futott annyi kilométert – látszólag kevesebb műszaki hibája volt.

A legtöbben továbbra is a Mercedest látták a legerősebbnek JerezbenForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Steffen

Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel időeredményei láttán sokan a homlokukat ráncolták, s bár a szakértők többsége a Mercedes-uralom folytatására számít, a Ferrari motorjának teljesítménye és gázreakciója az érintettek szerint tényleg érezhetően fejlődött. A Renault potenciáljára egyáltalán nem derült fény, az első támpontokat mégis megkaptuk az idei erőviszonyokra vonatkozóan, úgyhogy érdemes áttekinteni a teszt fontosabb statisztikáit. Íme:

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!