Vágólapra másolva!
Csütörtök délután Rosberg és Hamilton is kipróbálta a címvédők 2015-ös autóját, amelyről pár képet is kiadtak.

A Forma-1 2014-es szezonját elsöprő fölénnyel uraló Mercedes csütörtökön, a szabályok által lehetővé tett filmforgatási nap keretében bejáratta új autóját, az F1 W06 Hybridet. A PU106B kódjelű V6-os turbómotorral hajtott autó a rossz időjárási körülmények között délután 13.13 perckor hagyta el a silverstone-i garázst, és először Nico Rosberggel, majd a címvédő Lewis Hamiltonnal a volánnál összesen 18 kört tett meg az angliai pályán. A munkának az erősödő hófúvás vetett véget.

A Mercedes W06 Silverstone-ban Forrás: Mercedes

A W06-ot hivatalosan vasárnap, az előszezon első tesztnapjának reggelén fogják leleplezni. Egyébként nem a Mercedes az egyetlen 2015-ös modell, amelyet már a pályán is kipróbáltak: a Toro Rosso STR10-et szerdán járatták be az olaszországi Misanóban. A Red Bull új autója viszont csak az utolsó pillanatban készül el, ma vetették alá a kötelező törésteszteknek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!