Vágólapra másolva!
Philippe Streiff visszavonta „megalapozatlan” vádjait, amelyek szerint a Jules Bianchi balesete után létrehozott vizsgálóbizottság csak az FIA, Jean Todt és Gérard Saillant felelősségét volt hivatott tisztázni.

Perrel fenyegette meg az FIA a korábban a Forma-1-ben is versenyző Philippe Streiffet, aki azzal vádolta a nemzetközi szövetséget, annak elnökét, Jean Todtot és az FIA Institute első emberét, Gérard Saillant-t, hogy a Jules Bianchi balesetét vizsgáló bizottság legfőbb feladata az FIA és a döntéshozók felelősségének kizárása volt.

Streiff az elmúlt hónapok során Michael Schumacher állapotával kapcsolatban is több nyilatkozatott tett, amiket a német legenda menedzsere folyamatosan cáfolt. Az 1989 óta kerekesszékhez kötött egykori pilóta a bírósági fenyegetés után gyorsan jobb belátásra tért, és újabb közleményben kért elnézést.

„Elvetettem a sulykot a kamera előtt” – ismerte el Streiff az FIA által kiadott közleményben. „Az interjú hosszú volt – túl sokáig tartott -, és tudatában vagyok annak, hogy sértő és gyalázkodó megjegyzéseket tettem Jean Todt, Gérard Saillant, és az FIA kapcsán, amit megbántam.”

„Visszavonom a vádakat, amelyek megalapozatlanok, és azt kérem a sajtótól, hogy távolítsák el ezeket a kiadványaikból. Végül bocsánatot kérek Jean Todttól és Gérard Saillanttól, akik ismerik az egészségügyi problémáimat. Megbántam, hogy a dolgok, amiket róluk mondtam, szöges ellentétei annak a megítélésnek, amit mindketten megérdemelnek.”

Jules Bianchi októberben történt, életveszélyes sérülésekkel járó szuzukai balesete után az FIA vizsgálóbizottságot hozott létre a baleset körülményeinek tisztázására. A testületben Todt két korábbi beosztottja, Ross Brawn és Stefano Domenicali is helyet kapott. A bizottság szerint a súlyos baleset elsődleges oka az, hogy Bianchi nem lassított eléggé a duplán lengetett sárga zászlók láttán, így a bukótérben különösen nagy sebességgel ütközött egy másik autót kiemelő munkagépnek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!