Vágólapra másolva!
A Williams egy csütörtökön megjelenő magazin oldalain mutatkozik be, a címlapfotót már most megmutatták róla.

Miután szerdán csak az új Force India festését leplezik le, csütörtökön a Williams lesz az első csapat, amely a 2015-ös autójáról is közöl majd képeket az F1 Racing című brit magazin februári számában. A címlapot, amelyen szintén az FW37 látható, azonban már kedden éjszaka közölték a Twitteren:

A Williamst a konstruktőri 3. helyhez segítő, Mercedes-motoros FW36 utódjának ránézésre főleg az eleje változott, ami az orr-részre vonatkozó új szabályoknak tudható be. Bár a tavaly sok kritikát kapott orrnyúlvány megmaradt, jóval rövidebb lett – igaz, azt így is előrevetíti, hogy a találgatásokkal ellentétben nem fog minden 2015-ös autó eleje a tavalyi Ferrariéra hasonlítani.

A tavalyi Williams orrnyúlványa jóval hosszabb volt Forrás: AFP

A Williams technikai igazgatója, Pat Symonds nemrég elismerte, hogy az előkelő 3. helyről nehéz lesz még feljebb kapaszkodniuk. „A versenyképesség relatív fogalom. Nemcsak azon múlik, hogy mit teszünk mi, hanem azon is, hogy mit tesznek az ellenfeleink" – mutatott rá. „Tavaly alighanem kicsit szerencsések voltunk, mert némelyik riválisunk gondokkal küszködött, de azért nem szabad lebecsülni a mi eredményeinket sem. Igen, nagyszerű motorunk volt, ugyanakkor 2013-ban is ugyanolyan motorral versenyeztünk, mint a konstruktőri világbajnokok, tehát tényleg óriásit léptünk előre."

Oldalnézeti kép az új Williamsről - a galériához kattintson! Forrás: Williams

A csapatok többsége majd a február 1-én kezdődő jerezi teszt előtti napokban leplezi le az új modelljét.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!